17 / 05 / 2024

TOGG’un motorlu taşıtlar vergisi ne kadar? TOGG MTV belli oldu mu?

TOGG’un motorlu taşıtlar vergisi ne kadar? TOGG MTV belli oldu mu?

Yerli otomobil olan TOGG’un motorlu taşıtlar vergisi açıklandı mı? TOGG T10X MTV fiyatı ne kadar oldu? İşte detaylar!



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün yapılan tören ile beraber TOGG T10X’in ilk sahibi oldu. Anadolu olarak adlandırılan kırmızı rengi ile yerli otomobili alan Cumhurbaşkanı’nın aracının plakasının da 34 EE 2071 olduğu görüldü. Bu plaka üzerinde inceleme yapıldığı zaman da yerli otomobilinin Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) kolaylıkla ortaya çıkıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teslim edilmiş olan aracın plakasını sisteme girildiği zaman ise yerli elektrikli otomobilin MTV miktarını da öğrenmiş olmaktayız. Bu bilgilere göre 6 aylık dönemde TOGG T10X için ödenmesi gereken MTV miktarı 11 bin 590 lira 50 kuruş olarak kişilerin karşısına çıkıyor. Yıllık olarak hesaplama yapıldığı zaman ise bu değer 23 bin 181 TL’ye yükselmiş oluyor.

İçten yanmalı motora sahip bir araç ile kıyaslandığı zaman, 1 ile 3 yaşı arasında ve motor hacmi 1,8 ile 2,0 litre arasında olan bir araç için ise istenilen yıllık MTV miktarı 12 bin 340 TL’ye tekabül ediyor. Bu anlamda TOGG T10X için hesaplanmış olan MTV tutarı, içten yanmalı yeni bir otomobilin önüne geçtiği görülmektedir.

TOGG T10X, ilk olarak iki farklı donanım seviyesi ve menzil seçeneği ile sunulmaktadır. Uzun menzilli versiyonun teslimatları bugün itibari ile de başlamış olan, kısa menzilli versiyon için temmuz ayını beklemek gerekiyor. Kısa menzilli versiyonda lansman özel paket tercih edilmediği zaman da teslimatlar için kasım ayını beklemek gerekmektedir.

TOGG T10X FİYATLARI NE KADARDIR?

V1 RWD Standart Menzil Fiyatı!

  • Fiyatı: 953 bin TL

V2 RWD Standart Menzil Fiyatı!

  • Fiyatı: 1 milyon 55 bin TL

V2 RWD Uzun Menzil Fiyatı!

  • Fiyatı: 1 milyon 215 bin TL olduğu belirtilmektedir.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön