28 / 04 / 2024

TOGG'un şarj menzili ne kadar olacak? Şarj istasyonlarının yerleri belli oldu

TOGG'un şarj menzili ne kadar olacak? Şarj istasyonlarının yerleri belli oldu

Türkiye'nin yerli otomobili TOGG'un şarj menzili kaç kilometre olacak, şarj ağı nasıl kurulacak? Merak edilen soruların cevaplarını TOGG CEO'su Gürcan Karakaş merak edilen soruların cevaplarını açıkladı.



TOGG'un 2023 Mart ayında yollara çıkması bekleniyor. Aracın en merak edilen konularından biri fiyatı diğeri de aracın kaç km menzile sahip olacağı.

TOGG Ceo'su  Mehmet Gürcan Karakaş merak edilen sorulara cevap verdi.

Türkiye'nin ilk yüzde yüz elektrikli aracı TOGG'un şarj alt yapısına ilişkin değerlendirmelerde bulunana Karakaş, aracın yoluna güvenle devam edebilmesi için minimum 25 maksimum 50 kilometrede bir şarj istasyonu yerleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Yaklaşık 2 yıldır bu konuda çalışmalar yapıldığını belirten Karakaş, şunları kaydetti:

 TOGG un şarj menzili ne kadar olacak? Şarj istasyonlarının yerleri belli oldu

"Ülkemizde bu işin zannederim bir buçuk iki senedir üzerinde çalışan bakanlıklarımız, bakanlıklarla beraber Ankara'da bu işi regülasyonuna kadar takip eden arkadaşlarımızla hep beraber çalıştık. Ve ortaya çıkan sonuç doğrultusunda da zaten ihaleler açıldı, çerçevesi belirlendi ve biz de Togg olarak bir şirket kurmaya karar verdik. Kurduğumuz bu şirketle bizim için, bizim açımızdan baktığımızda, ülkemizin bir ucundan bir ucuna, kuzeyden güneye, güneyden kuzeye muhtelif gidilebilecek altyapının, yani hakikaten kafanızda bir endişe yaratmadan, o çekinceler olmadan seyahati sağlayabilecek bir altyapının oluşması üzere biz harekete geçtik. Daha önceleri de ifade etmiştim. Yani biz aşağı yukarı bir uçtan bir uca baktığımız zaman bin tane şarja en az ihtiyacı olması gerektiğini düşünüyoruz. Biz onların siparişini verdik ve şu an nerelere kurulacağı üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Ama aynı zamanda da bu bahsedilen ihaleye de girmek üzere her türlü hazırlığımızı tamamladık."


Geri Dön