02 / 05 / 2024

Tokat TOKi 3. Etap'ta ikinci camii inşaatı başladı!

Tokat TOKi 3. Etap'ta ikinci camii inşaatı başladı!

Doğukent Mahallesi TOKİ 3. Etap bölgesinde Tokat Belediyesi tarafından belirlenen bölgede cami yapım inşaatına başlanıldı. Törene katılan Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, bölgede 2. Caminin temelini attıklarını belirtti.



Doğukent Mahallesi  TOKİ  3. Etap bölgesinde Tokat Belediyesi tarafından belirlenen bölgede cami yapım inşaatına başlanıldı. Törene katılan Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, bölgede 2. Caminin temelini attıklarını belirterek "TOKİ, nüfusumuzun yoğun olduğu, şehir gibi bir mahalle. Bu mahallemiz için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.


Tokat'ta Doğukent Mahallesi TOKİ 3. Etap bölgesinde Eyüp Sultan Cami açılış töreni dün Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi. Törende  TOKİ 3. Etap Yıldızlar Sitesi Cami Yaptırma, Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Osman Ürer de hazır bulundu.

Yapımına başlanan camii ile ilgili bilgi veren Ürer, bin metrekare kullanım alanına sahip olacak camiinin 279 metrekare inşaat alanına sahip olduğunu, kot farkında dolayı cami altında iki kat bodrum bulunduğunu bildirdi. Ürer, yer tahsisi, temel ve kazı çalışmalarında desteklerinden ötürü Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu'na dernek yönetimi ve mahalle sakinleri adına  teşekkür etti.

 

Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu ise güzel ve hayırlı bir iş için toplanmaktan duyduğu memnunyeti ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü:  "Peygamberimiz diyor ki; insanoğlu ölür ama üç şey peşinden gelir. Bundan birisi faydalanılan ilim, hayırlı evlat ve sadakayı cariyedir. İnsanların hizmetine sunulan binalar, yollar, mektepler, camiler, okullar, hanlar, hamamlardır. İşte bugün burada hep birlikte bu güzel camiyi inşa edeceğiz. Bizim milletimiz İslam'ın sancaktarlığını yapmış bir millet. Camiler bu milletin eseridir. Toki bölgesinde ikinci camimizin temelini atacağız. Bize düşen bu camiyi yapıp, imar edip bir an önce cemaatine kavuşmasını sağlamaktır. İnşallah 2017 yılının Ramazan ayına burayı açalım istiyoruz. Tokatlı hayırsever vatandaşlarımız inşallah desteklerini esirgemeyecekler. Buradaki tüm hayırseverler Toki 3. Etap Eyüp Sultan Cami'nin inşaatının hızlıca bitirilmesi için yardım yapacaklardır. Toki bir şehir gibi, nüfusunun yoğun olduğu bir mahalle. Bu mahallemiz içinde ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz. Allah bu yola çıkan dernek üyelerimize yönetimine ve halkımıza yardım etsin. Hayırlı uğurlu olsun."


Daha sonra yapılan dualar ve kesilen kurban eşliğinde temel atma töreni gerçekleştirildi.


Hürsöz Gazetesi


Geri Dön