01 / 05 / 2024

Tokat Zile Belediyesi'nden 10 adet gayrimenkulün ihalesi 29 Eylül'de!

Tokat Zile Belediyesi'nden 10 adet gayrimenkulün ihalesi 29 Eylül'de!

Tokat Zile Belediyesi tarafından Güvenevler, Yunus Emre, Şeyhali ve Güvenevler Mahallesi'nde yer alan toplam 10 adet gayrimenkul satışa çıkarıldı. İhale 29 Eylül 2014 Pazartesi günü gerçekleştiriliyor...



İHALE


Tokat Zile Belediye Başkanlığından:


1 - Aşağıda tabloda belirtilen, Mülkiyeti Zile Belediyesi’ne ait, 1-10 sıra nolu, 10 (On) adet taşınmaz malın, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45. maddesi uyarınca, Açık Teklif Usulü ile 29/09/2014 Pazartesi günü Saat 10:00’dan itibaren, sırasıyla hizalarındaki Muhammen Bedeller üzerinden, Zile Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda, Belediye Encümeni huzurunda, satış ihalesi yapılacaktır.

2 - Satış İhalesine ait şartname, ilan edildikten sonra her gün mesai saatleri içerisinde Belediyemiz destek hizmetleri Müdürlüğü’nde ücretsiz görülebilir ihaleye katılmak isteyenler ihale dokümanlarını almak mecburiyetinde olup aşağıda belirtilen ücreti ödemek kaydıyla temin edilebilir.

3 - İhaleye katılmak isteyenler, tekliflerini ve aşağıda belirtilen belgeleri (İhalenin yapıldığı tarih esas alınarak geriye doğru 6 (altı) ay içinde alınmış olmak şartıyla) kapalı zarf içerisinde ibraz etmeleri gereklidir.

4 - İhaleye iştirak edecekler bedeli karşılığında şartname satın almak zorundadır ve şartları da kabul etmiş sayılır.

A) Gerçek kişilerden; 1) İkametgâh Belgesi, 2) Nüfus Cüzdan Sureti, 3) Noter Tasdikli İmza Beyannamesi, 4) Geçici Teminat Mektubu veya Makbuzu, 5) Temsil durumunda; noter tasdikli vekâletname ve vekâlet edene ait imza beyannamesi,

B) Tüzel Kişilerden; 1) Tüzel kişinin siciline kayıtlı bulunduğu idareden (Dernekler Müdürlüğünden, Ticaret veya Sanayi Odasından, Ticaret Sicili Müdürlüğünden) alınmış, tüzel kişinin siciline kayıtlı olduğuna dair belge, 2) Şirketlerden; Noter tasdikli imza beyannamesi, 3) Derneklerden; İhaleye katılmak üzere yetkilendirdiği kişiyi belirten karar defterinin ilgili sayfasının noter tasdikli sureti ve yetkilinin noter tasdikli imza beyannamesi, 5) Derneklerden; tüzüğünün noter tasdikli sureti, 6) Geçici teminat mektubu veya makbuzu, 7) Tüzel Kişi adına ihaleye katılan yetkilinin; Genel Kurulca gayrimenkul alması yönünde yetkilendirildiğine dair tüzel kişi Genel Kurul kararının noter tasdikli sureti 8) Temsil durumunda; Noter tasdikli vekâletname ve vekâlet edene ait imza beyannamesi,

C) Ortak Girişimlerden; 1) Noter tasdikli Ortak Girişim Beyannamesi, 2) Ortak girişimi oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin her biri için, bu maddedeki (A) veya (B) bentlerinde belirtilen belgeler istenecektir.

D) Yabancı istekliler için; Yabancı istekliler için Türkiye’de gayrimenkul edinilmesine ilişkin kanuni şartları taşımak ve Türkiye de tebligat için adres beyanı, yabancı istekliler gerçek veya tüzel kişi olması durumuna göre (A) ve (B) bentlerine göre ibraz edeceği belgeler, işbu belgeler yurtdışında düzenlenmiş ise her türlü belgenin Türkiye Cumhuriyeti konsolosluklarınca tasdik edilmiş veya apostil şerhini havi olması gereklidir.

5 - Teminat Olarak Kabul Edilecek Değerler

1) Tedavüldeki Türk Parası, 2) Bankalar ve özel finans kurumlarının verecekleri süresiz teminat mektupları, 3) Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet iç borçlanma senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeler (Nominal bedele faiz dâhil edilerek ihraç edilmiş ise bu işlemlerde anaparaya tekabül eden satış değerleri esas alınır).

6 - 2886 sayılı Devlet İhale Yasasının 6. maddesindeki kişiler veya 83. maddesinde belirtilen yasak fiil ve davranışta bulunan kişiler ihaleye katılamazlar.

7 - İhaleye katılmak isteyenlerin, yukarıda belirtilen belgeleri oluşturan dosyayı en geç ilanda belirtilen ihale tarih ve saatine kadar, Belediyemiz 1. katında bulunan Yazı İşleri Müdürlüğüne sıra numaralı alındılar karşılığında teslim etmeleri gerekmektedir. Belirtilen tarih ve saatten sonra verilen teklifler ve postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

8 - Müşteri kesin ihale kararının kendisine tebliğinden itibaren 15 (on beş) takvim günü içinde peşin satılarda ihale bedelini taksitli satışlarda ihale bedelinin yarısını ödeyecek ve taşınmazın devri ile ilgili her türlü vergi, resim, harçlar ve diğer giderleri ödeyecektir.

9 - Bu ilan kapsamında yapılacak olan satış işlemlerinde 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümleri uygulanır. İhale Komisyonu 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu uyarınca ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. Komisyonun ihaleyi yapmama kararına itiraz edilemez.

10 - Belediyemize ait taşınmaz malların satışı ile her türlü vergi resim ve harç vb alıcısına aittir

11 - İsteklilerden istenilen belgelerin aslının veya noter tasdikli suretlerinin ibraz edilmesi zorunludur.

İlan olunur.


NOT: İhale bilgileri www.zilebel.tr internet adreslerinden öğrenilebilir.


Tokat Zile Belediyesi nden 10 adet gayrimenkulün ihalesi 29 Eylül de!


Geri Dön