02 / 05 / 2024

TOKİ 100 bin sosyal konut kura çekilişleri başladı!

TOKİ 100 bin sosyal konut kura çekilişleri başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın hayata geçireceği 100 bin yeni sosyal konut projesi için kura çekilişleri başladı.



Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs tedbirleri kapsamında hayata geçireceği 100 bin yeni sosyal konutun kura çekilişlerini ileri bir tarihe erteleyen Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, 100 Bin Yeni Sosyal Konutun kura çekilişlerini başlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın koordinasyonu ve Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın desteğiyle yükselecek olan  "100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi"nde 23 Mart tarihinde Koronavirüs tedbirleri kapsamında ara verilen hak sahipliği belirleme kura çekimleri için ilk hak sahipleri belirlendi.

24 Şubat'ta İzmir Karabağlar'da hayata geçirilen proje ile başlayan  TOKİ  2020 projeleri kura törenleri koronavirüs tedbirleri kapsamında 12 Mart 2020'den itibaren vatandaşların katılımına kapalı olarak noter huzurunda gerçekleştirildi.

TOKİ’nin sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanan 100 bin ucuz konut kura çekimi törenleri, hak sahibi olamayan vatandaşların başvuru bedellerinin banka şubelerinden iadesinde yaşanacak sağlık risklerini engellemek amacıyla ertelenmişti.

İlk kuralar çekildi

Koronavirüs tedbirleri dahilinde bankalar kurada hak sahibi olamayan vatandaşların şubeye gitmeden başvuru ücretlerini geri alabilmelerine olanak sağlayan tüm çalışmalar tamamlanınca kura çekilişleri yeniden başladı.

TOKİ ucuz konut kura çekimleri Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) sosyal medya hesaplarından (Twitter, Facebook, YouTube) canlı olarak yayınlanıyor.

TOKİ 100 bin konut projelerinde dün itibariyle Manisa Köprübaşı 75 konut, Manisa Akhisar 125 konut, Manisa Salihli 150 konut ve Denizli 118 konut projeleri için kura çekimleri gerçekleştirildi. Bugün ise Nevşehir Kozaklı 2. Etap, Nevşehri Acıgöl, Nevşehir  Derinkuyu, Yozgat Saraykent kuraları çekilecek.

TOKİ 100 bin sosyal konut kura çekilişleri başladı!

Temeli Haziran'da atılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada 100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi'ne ilişkin, konutların temellerinin haziran ayı sonunda atılacağını açıkladı. Kurum,  "Kura çekimleri  TOKİ  Başkanlığımızın sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanacak. Dar gelirli vatandaşlarımızı kolay ödeme koşullarıyla ev sahibi yapacak projemiz için önümüzdeki süreçte 64 bin konutun kurasını çekeceğiz. Konutlarımızın temellerini de söz verdiğimiz üzere haziran ayı sonunda atmaya başlıyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

 

Bu illerde yaşayanlara ucuz konut müjdesi!


Geri Dön