05 / 05 / 2024

TOKİ 18 yılda 901 bin 366 konut üretti!

TOKİ 18 yılda 901 bin 366 konut üretti!

TOKİ, az peşinat, düşük taksit ve uzun vade fırsatlarıyla dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapıyor. TOKİ Başkanı Ömer Bulut, "18 yıl içinde 901 bin 366 konut rakamına ulaştık" dedi...



Dar gelirli vatandaşları az peşinat, düşük taksit ve uzun vade ile kira öder gibi konut sahibi yaptıklarını belirten TOKİ'den kira öder gibi ev sahibi olma imkanı sunuluyor.

Dar gelirli vatandaşları az peşinat, düşük taksit ve uzun vade ile kira öder gibi ev sahibi yaptıklarını dile getiren  TOKİ  Başkanı Ömer Bulut, "TOKİ olarak, sosyal konut kapsamında Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi evi olmayan alt gelir grubu vatandaşımız kalmayana kadar bu projeleri geliştirmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

TOKİ 18 yılda 901 bin 366 konut üretti!

TOKİ'nin internet sitesinde yer alan habere göre; dar gelirli vatandaşların konut ihtiyacının karşılanmasında TOKİ’nin devletin girişimci ve üretici kuruluşu olduğuna dikkat çeken Bulut, "Piyasa koşullarında ev sahibi olması güç olan dar gelirli vatandaşlarımız için yıllardır “bir dost eli” yaklaşımıyla hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Bu çerçevede son 18 yıl içinde 901 bin 366 konut rakamına ulaştık. Bu yaklaşık 3,5 milyon vatandaşımızın TOKİ tarafından inşa edilen sağlıklı, güvenli ve nitelik konutlarda oturması demektir" şeklinde konuştu.

Öncelik dar gelirli vatandaşların

Öncelikli amaçlarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Evi olmayan alt gelir grubu vatandaşım kalmayana kadar bu projeleri yapacağız” açıklamaları doğrultusunda dar gelirli ve bugüne kadar hiç konut sahibi olmamış ve konut almakta zorluk çeken vatandaşları konut sahibi yapmak olduğuna vurgu yapan Ömer Bulut, TOKİ’nin vatandaşın barınma ihtiyacını karşılayarak sosyal devletin en önemli yansıması ve vatandaşlar için dost eli bir kuruluş olduğunu da kaydetti. 

Toplumun tüm kesimlerini kucaklayan bir anlayışla hizmetlerine devam ettiklerini belirten Bulut, dar gelir grubundaki vatandaşlara dönük konut projelerinin yanında başta şehit yakını ve gaziler olmak üzere konut ihtiyacı olan vatandaşları TOKİ çatısı altında ev sahibi yaptıklarını aktardı.

100 bin konutun temelleri atılmaya başlandı

TOKİ Başkanı, 2019 yılı içinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde toplamda 150 bin konutluk iki ayrı soysal konut kampanyası yürütüldüğüni ifade etti. 

İlk kampanyanın 5 Mart 2019'da 50 bin sosyal konutu kapsayan 67 şehirde 140 proje ile başlatıldığına dikkat çeken Bulut, kampanyanın TOKİ tarihinde tek seferde 50 bin konut ile düzenlenen ilk kampanya olduğunu da işaret etti.

Kampanyaya vatandaşlar tarafından büyük talep olduğunu ve 638 bin başvuru yapıldığını aktaran Bulut, konutların inşaatının hız kesmeden devam ettiğini dile getirdi. 

İkinci Kampanyada 50 bin konutu 100 bin konut yaptıklarını ve hedefi daha da yukarı taşıdıklarını belirten Başkan Bulut, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın koordinasyonunda, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın desteğiyle Cumhurbaşkanı tarafından 100 bin sosyal konut kampanyasının başlatıldığını söyledi. 

81 şehirde yapılan projede kura çekimlerinde sona gelinmek üzere olunduğunu belirten Ömer Bulut, ayrıca 100 bin dar gelirli ailenin, kira öder gibi; yüzde 10 peşinat, aylık 894 TL'den başlayan sabit taksitler ve 240 aya varan vadelerle ev sahibi olacağı projenin temellerinin atılmaya başlandığına da dikkat çekti. 

İstanbul’da 164 bin 105, Ankara’da 83 bin 645 konut

Şehirlerin konut ihtiyacı göz önüne alınarak belirlenen sosyal konut ve kentsel dönüşüm projeleri kapsamında İstanbul ve Ankara’da da yoğun bir çalışma sürdürdüklerini vurgulayan TOKİ Başkanı, sosyal konut ve kentsel dönüşüm projeleri kapsamında İstanbul’da 164 bin 105 konut inşasına başladıklarını, 153 bin 59’unu tamamladıklarını, 11 bin 46 konutun yapımının ise sürdüğünü kaydetti. Bulut, Ankara’da ise, 83 bin 645 konutun yapımına başladıklarını, 80 bin 911’ini bitirdiklerini 2 bin 734’ünün inşasına devam edildiğini dile getirdi. 

Mahalle kültürü ve yatay mimari ön planda

Cumhurbaşkanının "Bizim kültürümüzün şehirlerinde, zenginle fakir aynı mahallede yan yana evlerde bir ses işitimi mesafede oturabilmektedir" sözünden hareketle geleneksel semt kültürünü geliştiren mahalle konsepti ve yöresel kent dokusuna uygun konut projelerine öncelik verdiklerini belirten Bulut, "Bizi biz yapan güçlü komşuluk ilişkileri ve yüksek dayanışma kültürümüzü mimari felsefimizin odağına alarak; semt sakinleri ile esnafın iç içe olduğu, doğal çevre, altyapı, fiziki ve sosyal ihtiyaçları karşılayan ayrıntılı bir planlama doğrultusunda Mahalle Kültürünü yaşatan yeni projeleri hayata geçiriyoruz" diye konuştu.

Az katlı konut üretimini benimseyen yatay mimari anlayışıyla konutlar inşa ettiklerine dikkat çeken Bulut, "Mahalle ve sokak kültürümüzü yöresel kimlik ve özgün değerleriyle öne çıkarıyoruz, şehirlerimizi tüm renkleriyle yeniden canlı kılıyoruz. TOKİ olarak modern mimari ile yöresel mimarinin izlerini buluşturarak şehirlerimizi yerel değerleriyle geleceğe taşıyoruz" şeklinde konuştu.

TOKİ Başkanı, son olarak Bakanlığın hedefleri kapsamında idare olarak her yıl 100 Bin Yeni Sosyal Konutu hayata geçireceklerini vurguladı.

TOKİ uygun fiyatlı yüzlerce daireyi satışa çıkardı!

TOKİ 100 bin sosyal konut projesinin inşaatı başladı!


Geri Dön