27 / 04 / 2024

TOKİ 2019 başvuru ücretleri ne zaman iade edilecek?

TOKİ 2019 başvuru ücretleri ne zaman iade edilecek?

TOKİ konutlarının yeni sahipleri çekilen kuralar ile belirlenmeye devam ediyor. Uygun ödeme fırsatıyla ev sahibi olmak isteyenler merakla kura sonuçlarını bekliyorlar. Kurada hak kazanamayanlara ücret iadesi ne zaman yapılacak ? 



Geçtiğimiz aylardan beri devam eden kuralar ile  TOKİ  projelerine başvurmuş olanlar evlerine kavuşuyor. TOKİ kuraları İstanbul, Eskişehir, Isparta, Antalya Manavgat, Muğla Fethiye Karaçulha,  İzmir  ardından Çanakkale ile devam etti. 30 Temmuz 2019 tarihinde ise Erzurum Aziziye Gezköy Mahallesi konutları için kura çekilişi gerçekleştirilecek.

TOKİ kuralarında hak kazamayanlara başvuru bedelleri iade ediliyor. Kurada, asil ve yedek olarak hak sahibi olamayanlar başvuru bedellerini, kura çekiliş tarihinden itibaren 2 (iki) iş günü sonrasında T.Halk Bankası yetkili şubelerinden geri alabilecektir.


50 bin konut kuraları Mayıs'ta başladı 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Türkiye'nin 67 ilinde 140 projeyle hayata geçirilen 50 bin yeni sosyal konutun kuraları 6 Mayıs Pazartesi günü başlamıştı. Yatay mimari anlayışıyla hayata geçirilecek 50 bin sosyal konut için 9 Mart-19 Nisan 2019 tarihlerinde talepler toplandı. 636 bin 949 kişinin başvuruduğu projede ilk kura 6 Mayıs Pazartesi günü Ankara'daki Kuzeykent projesindeki 809 konut için yapıldı. 

TOKİ alt gelir grubu ve emekli başvuru şartları 2019!


Geri Dön