28 / 04 / 2024

TOKİ 2022 başvurularına ilişkin Bakanlıktan yeni açıklama! İşte TOKİ 2022 başvuruları son bilgilendirme

TOKİ 2022 başvurularına ilişkin Bakanlıktan yeni açıklama! İşte TOKİ 2022 başvuruları son bilgilendirme

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, yüzyılın en büyük sosyal konut projesi olan “İlk Evim İlk İş Yerim” başvurularıyla ilgili çok merak edilen soruları yanıtladı. İşte Bakanlığın son açıklamasındaki detaylar...



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, sosyal medya hesabından 250 bin sosyal konut başvurusuna ilişkin en çok merak edilen 25 soruyu cevapladı. Açıklamada ilk olarak “Başvuru aşamasında konut tipi seçilebilecek mi?” sorusunun cevabı verildi. Başvuruların konut tipi (2+1 ve 3+1) ayrımı olmadan proje bazında yapılabileceği belirtildi. Hak sahipleri konut tipleri ihale yapıldıktan sonra gerçekleştirilecek olan konut belirleme kurasına göre belirlenecek.

"50 bin/100 bin konut projesinde kurada hak sahibi olup konut satış sözleşmesi imzalamayan vatandaşlar, 250 bin konut projesine başvuru yapabilirler mi?" sorusu da çok merak ediliyordu. Bakanlık o soruya da “Dilekçeyle başvurarak hak sahipliğinin iptal edilmesini talep edip, yatırmış olduğu başvuru bedelini iade alan vatandaşlar 250 bin konut projesine başvuru yapabilir” yanıtını verdi.

Yine en çok merak edilen sorulardan birisi de “250 bin konut projesinde hane halkından farklı kişiler iki ayrı farklı projeye başvuru yapabilir mi?” şeklindeydi. Bakanlığın bu soruya yanıtı “250 bin konut projesinde hane halkı adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir; her iki eşin de başvuru yapması durumunda başvuruların tamamı geçersiz sayılacaktır” oldu.

"Hane halkındaki farklı kişiler (kişi, eşi ve velayet altındaki çocuğu hariç) dede, 18 yaş üstü çocuk projelere başvuru yapabilir mi?" sorusuna ise Bakanlık “Evet, başvurabilir” cevabını verdi.

Şehit ailesi kategorisinde yapılacak başvurularda yaş sınırı ile ilgili soruya Bakanlık herhangi bir yaş sınırının olmadığı bilgisini verdi.

Peki, vekalet ile başvuru olabilir mi? Bakanlık bu soruya da ‘Evet’ cevabını verdi.

İşte çok merak edilen diğer sorular ve cevapları:
- Sosyal Konut Projesi 2022'de her şehirden başvuru yapılabilir mi?
Banka şubelerinden başvuru yapacak olanlar sadece projenin bulunduğu ildeki yetkili şubelerden başvuru yapabilir ancak e-Devlet üzerinden şartların taşınması kaydıyla istenilen yerden başvuru yapılabilir.

- Başvuru şartlarının geçerliliğinde hangi tarih esas alınacak?
Gelir, konut sahibi olmama, ikametgah ve yaş şartlarının başvuru tarihinde taşınması gerekmektedir. Daha sonraki değişiklikler dikkate alınmayacak..

- Adına kayıtlı ‘yapı kullanım belgesi’ olan vatandaşlar da projelere başvuru yapabilirler mi?
Konut başvurusunda bulunan kişilerin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı bağımsız bir konutun bulunmaması, daha önce Toplu Konut İdaresi’nce satılmış bir gayrimenkule sahip olmamış olması ve daha önce Toplu Konut İdaresi’nden kredi almamış olması şartı aranıyor. Yapı kullanım belgesi başvuru şartları arasında yer almamakta….

 TOKİ 2022 başvurularına ilişkin Bakanlıktan yeni açıklama! İşte TOKİ 2022 başvuruları son bilgilendirme

 


Geri Dön