03 / 05 / 2024

TOKİ 2022 sosyal konut başvuruları ne zaman sona erecek? 

TOKİ 2022 sosyal konut başvuruları ne zaman sona erecek? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdelediği Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi başvuruları ne zaman sona erecek? İşte merak edilen sorunun yanıtı...



TOKİ başvuru ücreti kaç TL?

TRTHaber'de yer alan habere göre, Konut tipi 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon ayrımı olmadan, proje bazında başvuru gerçekleştirilecek. Hak sahiplerinin konut tipleri, ihale yapıldıktan sonra "konut belirleme kurası" ile belirlenecek ve başvuru bedeli 500 TL olacak.

TOKİ sosyal konut başvurusu e-Devlet üzerinden nasıl yapılır?

TOKİ 2022 sosyal konut projesine 28 Ekim 2022 tarihine kadar e-Devlet üzerinden başvuru yapılabilecek.

TOKİ 2022 sosyal konut başvuruları ne zaman sona erecek? 

Başvuru için e-devlet sitesine giriş yapılarak, arama bölümünden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) sayfasına girilir. Konut Başvurusu seçilerek açılan sayfada başvuru bilgilendirme formunu okunduktan sonra Devam et butonuna tıklayıp, daha sonra gelen sayfada varsa mevcut başvurular görüntülenir. Yeni başvuru için sağ üst bölümde yer alan Yeni Başvuru seçeneğine tıklanır ve başvuru aşamasına geçilir.

Başvurunun ilk adımı olarak tercih edilen sosyal konut projelerinden, başvurulmak istenen proje seçilerek sayfanın alt bölümündeki  `Devam et` butonuna tıklanır.

Proje seçimi yapıldıktan sonra gelen adım ise konut tipi seçimidir. Burada daire tipi seçildikten sonra işleme devam edilir.


Geri Dön