Toki

TOKİ 21 senede 2 bin 718 eğitim binası inşa etti!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mustafa Levent Sungur, eğitim projeleri kapsamında yürütülen çalışmalara ilişkin açıklamalar yaptı. Sungur, 21 senede okuldan kütüphaneye kadar 2 bin 718 eğitim binası inşa ettiklerini söyledi.

Okullardan üniversitelere, yurtlardan spor salonlarına kadar öğrencilerin nitelikli, sağlıklı ve kaliteli ortamda öğrenim görmesine katkı sağladıklarını ifade eden Sungur, Türkiye'nin dört bir yanında yürütülen eğitim alanındaki projelerin kesintisiz sürdüğünü kaydetti.

Sungur, şöyle devam etti: "Bakanlığımızın koordinasyonunda, öğrencilerimize daha iyi ve kaliteli eğitim verilmesini sağlayacak projeleri hayata geçirdik. Bu kapsamda 2003'ten bugüne kadar 30 bin 222 derslikli 1430 okul, 26 üniversite, 86 bin 20 kapasiteli 218 öğrenci yurdu, 47 kütüphane, 997 spor salonu ve sosyal donatılar yaptık. Geleceğimizin teminatı gençlerimizin daha iyi şartlarda eğitim görmesi için ülkemizin dört bir yanında inşa ettiğimiz okul, üniversite ve yurt projelerimizle eğitime tam destek veriyoruz." dedi. 

ahaber.com.tr'de yer alan içeriğe göre; Eğitim yapılarını bölgelerin yöresel mimarisini esas alarak, yerel dokuyla uyumlu inşa ettiklerini vurgulayan Sungur, "Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası" ile Milli Eğitim Bakanlığı ve diğer ilgili kurumlarla işbirliği içinde hareket ettiklerini kaydetti.

Sungur, "İnşa ettiğimiz 1430 okul içerisinde, 396 derslikli 103 kreş, 19 bin 429 derslikli 87 ilköğretim okulu ve 10 bin 453 derslikli 456 lise bulunuyor. Sosyal ve akademik açıdan nitelikli ve sürdürülebilir eğitimin tamamlayıcısı olan modern projelerimizle, öğrencilerimizin kaliteli öğrenim görmesine katkı sağlıyoruz." diye konuştu. Öte yandan, Sungur, eğitim projeleriyle TOKİ'nin ürettiği sosyal donatı sayısının da 43 bin 476'ya ulaştığını bildirdi.

MODERN ÜNİVERSİTE BİNALARI

Yükseköğretim kurumları ile işbirliği içinde üniversitelerin kampüs binalarını, dersliklerini, hizmet binalarını, araştırma merkezlerini, akademik ve idari binalarını yaptıklarını belirten Sungur, "Bugüne kadar 26 üniversitenin çeşitli kampüs binalarını modern ve donanımlı şekilde tamamlayarak hizmete sunduk. Yükseköğrenim altyapısını güçlendirmek için projelerimize hızla devam ediyoruz." dedi.

TOKİ tarafından yapılan üniversite binalarına ilişkin bilgi veren Sungur; "Ankara Çubuk Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde fakülte, laboratuvar, spor merkezi, İstanbul Medeniyet Üniversitesinde laboratuvar, Manisa Celal Bayar Üniversitesinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi binalarını inşa ettik. Çeşitli illerimizde de üniversite binalarının yapımı sürüyor. Bunların en başında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa-Avcılar Yerleşkesi'ndeki İnşaat ve Çevre Mühendisliği, Mühendislik Fakültesi ve Veterinerlik Fakültesinin yapımı geliyor. Fakülteler tamamlandığında gençlerimiz daha modern bir ortamda eğitim ve öğretim hayatına devam edecek."

Sungur, gençler için hayata geçirdikleri projelere özel önem verdiklerini vurgulayarak, "TOKİ olarak milletimizin ve kurumlarımızın her daim yanındayız, yaptığımız işi sosyal devletin gereği olarak görüyoruz." dedi.

TOKİ'den 155.934 TL peşinat 5.848 TL taksit ile 2+1 daire fırsatı!

TOKİ konutlarındaki aidatlara yüzde 100'e varan zam! Site sakinleri 'Ödemeyeceğiz' dedi! 

TOKİ, o ildeki 1026 konutun anahtarını 9 Eylül'den itibaren teslim edecek! Son dakika müjdesi!

TOKİ Diyarbakır'da yeni imza tarihi ve yerini açıkladı!