18 / 05 / 2024

TOKİ, 3 okul alıp 100 okul yapacak!

TOKİ, 3 okul alıp 100 okul yapacak!

3 devlet okulu, TOKİ'ye devrediliyor. Bu 3 okulun yerine rezidans yapılacak. TOKİ de bu arazilerin karşılığında 2 bin 200 derslikli 100 okul yapıp Milli Eğitim'e devredecek



İstanbul'da uzun zamandır satışı gündemde olan şehrin göbeğinde arsa değeri yüksek okulların elden çıkarılmasıyla ilgili, devlet ilk adımı attı. Alışveriş merkezi Akmerkez'e bitişik Etiler Lisesi ve Levent Kız Meslek Lisesi ile tam karşısında yer alan Etiler Anadolu Otelcilik Turizm Meslek Lisesi, lüks rezidans yapılmak üzere TOKİ'ye devrediliyor.

İstanbul il Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, 'Prensipte anlaştık. Devlet, arsa değeri ve rantı yüksek şehrin göbeğinde kalmış okulları TOKİ'ye devredecek' dedi. Mülkiyeti Hazine Müsteşarlığına ait olan araziler 38 dönüm.

22 OKUL SIRADA

Okulların devri için emsal bedel belirlediklerini kaydeden Yıldız, '2 bin 200 derslik karşılığı TOKİ, şehrin dezavantajlı bölgelerinde bize 100 yeni okul yapacak' diyerek sırada 22 okul daha olduğunu söyledi.

YENİ OKULLAR NEREYE

TOKİ, İstanbul'da öğrenci yoğunluğunun en fazla olduğu Esenler, Sultanbeyli, Gaziosmanpaşa, Sultangazi, Sancaktepe, Sultanbeyli, Bağcılar, Başakşehir ve Küçükçekmece'de anasınıfmdan, liseye, meslek lisesinden Anadolu lisesine kadar 100 yeni okul yapacak.

PROTOKOL DÜN GİTTİ

Milli Eğitim Bakanlığı'na dün gönderilen protokole göre; 18 dönüm 800 metrekare arazi üzerinde 750 öğrencisi olan Etiler Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, 9 dönüm 620 metrekare arazi üzerine kurulu, 1200 öğrencisi olan Etiler Lisesi ile Ulus'ta 10 dönüm arazi üzerine kurulu 400 öğrencili Levent Kız Meslek Lisesi devredilecek.
Habertürk


Geri Dön