15 / 05 / 2024

TOKİ 81 ilde kolları sıvadı! 81 ilde başlayacak olan sosyal konut projesi başvuru tarihi ne?

TOKİ 81 ilde kolları sıvadı! 81 ilde başlayacak olan sosyal konut projesi başvuru tarihi ne?

TOKİ 81 ilde ucuz sosyal konut projesi için kollarını sıvadı. Peki 81 ilde başlayacak olan sosyal konut projesi başvuru tarihi ne? İşte detaylar!



TOKİ 2022 SOSYAL KONUT PROJESİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olan Murat Kurum, daha önce yaptığı açıklamasında Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin detaylarının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından önümüzdeki ay açıklayacağını duyurmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Ağustos günü gerçekleşen Kabine toplantısından sonra yaptığı açıklamada, ''TOKİ vasıtasıyla 1 milyon 175 bin vatandaşımızı ev sahibi yaptık. Ekonomik, güvenli konut üretiminde dünyada eşi benzeri olmayan bir başarı ortaya koyduk. 100 bin sosyal konut için çıktığımız bu yolda 10 katı talep aldık. İlk kez ev sahibi olacak vatandaşlarımız için hayata geçeceği proje hayata geçmek üzere. Vatandaşımız kira öder gibi ev sahibi olacaklar. İnşaat sektörünü canlandırıp, vatandaşlarımızın erişebilir şartlarda ev sahibi olmasını sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Projeye dair hazırlıkların bitmek üzere olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki ay düzenlenecek toplantı ile detayların duyurulacağını dile getirdi. TOKİ başvurularına dair de çok soru yöneltilmektedir. TOKİ başvuruları, e-Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor.

2022 TOKİ BAŞVURU ŞARTLARI

Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve yasal sorumlulukları altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının daha önce Toplu Konut İdaresi'nden konut almamış olması şartları bulunuyor. Hayata geçirilmek üzere olan TOKİ sosyal konut projesinin başvuru koşullarına dair henüz bir açıklama yapılmadı ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Bu proje kiraların düşmesini de sağlayacak. Önümüzdeki günlerde detaylarını duyuracağız” dedi.

Bakan Nebati açıkladı! Yeni paralar mı geliyor? 500 liralık banknot mu geliyor?

Otomobil satışlarında beklenmedik gelişme! Kimse bunu beklemiyordu! İşte detaylar!

THY duyurdu! THY indirimli bilet ne kadar? İşte THY’den ucuz bilet kampanyası!


Geri Dön