27 / 04 / 2024

TOKİ açık satış nedir? İşte satış ilanları!

TOKİ açık satış nedir? İşte satış ilanları!

TOKİ açık satış duyurularını sitesinde yer alan satışlar sayfasından açıklıyor. Açık satış duyurularında vatandaşlar konutları başvuru önceliğine göre değerlendiriliyor. İşte açık satışla ilgili merak edilen tüm bilgiler...



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) açık satış duyurularını kurumsal internet sitesinde yer alan satışlar sayfasından açıklıyor. Bu sayfa üzerinde hem açık satış ile satılan konutlar hemde açık artırma ile satışa çıkarılan konutlar yer alıyor. Bu durum kurumun açıkladığı satış birimine göre değişiklik gösteriyor. Açık satış duyuruları genellikle 6 ay olarak yayımlanıyor. Ancak talep çok olduğunda bu süre dolmadan satışlar tamamlanıyor.

Takvim'de yer alan habere göre; açık satış duyurularında vatandaşlar konutları başvuru önceliğine göre değerlendiriliyor. İlk başvuruda bulunan vatandaş konutun sahibi oluyor. Satışlar Ziraat Bankası ve Halkbank aracılığıyla yapılıyor. Projenin durumuna göre yüzde 10 ile yüzde 25 arasında peşinat ödemesi yapılır. Geri kalan tutar ise işyerleri için 60 ay, konutlar için ise 240 aya kadar vadelendirme yapılabiliyor.

TOKİ Başkanlığı'nın ihale ile satışa çıkardığı konutlara ise vatandaşlar ihalenin düzenlenmeden önce başvuruda bulunarak ihaleye katılırlar. İhalede satılan evlere en yüksek teklifi veren vatandaşlar evleri alabiliyor.

TOKİ AÇIK SATIŞ DUYURULARI

TOKİ Başkanlığı açık satış duyurularını kurumsal internet sitesinde açıklanan satışlar sayfasından duyuruluyor.
Bu sayfa üzerinde hem açık satış ile satılan konutlar hemde açık artırma ile satışa çıkarılan konutlar bulunuyor. Bu durum kurumun açıkladığı satış birimine göre değişiklik gösteriyor. Açık satış duyuruları genellikle 6 ay olarak yayımlanıyor. Ancak talep çok olduğunda bu süre dolmadan satışlar tamamlanıyor.

Açık satş duyurularında vatandaşlar konutları başvuru önceliğine göre yapılıyor. İlk başvuruda bulunan vatandaş konutun sahibi oluyor. Satışlar Ziraat Bankası ve Halkbank aracılığıyla yapılıyor. Projenin durumuna göre yüzde 10 ile yüzde 25 arasında peşinat ödemesi yapılıyor. Geri kalan tutar ise işyerleri için 60 ay, konutlar için ise 240 aya kadar vadelendirmeden yararlanabiliyor.

TOKİ Başkanlığı'nın ihale usulüyle satışa sunduğu konutlara ise vatandaşlar ihalenin düzenlenmeden önce başvuruda bulunarak ihaleye katılıyor. İhalede satılan evlere en yüksek teklifi veren vatandaşlar evleri almaya hak kazanıyor.

Daha önce  TOKİ  tarafından alt gelir grubu olarak satışa çıkarılan konutlardan TOKİ stoklarında kalanlar için ayrıca bir kura çekilişi yapılamıyor, bu evler çekilişsiz olarak satılmaktadır. Örneğin kura çekilişinde adı çıkan kişinin TOKİ başvuru şartlarını taşımadığının tespit edilmesi nedeni ile hak sahibinin iptal edilmesi, yeterli başvuru olmadığı için konutun satılamaması gibi nedenlerle elde kalan konutlar TOKİ tarafından daha cazip koşullar ve düşük fiyatlarla satışa sunuluyor.

TOKİ'den günde 14 TL taksitle ev sahibi olma fırsatı!

TOKİ'den dar gelirli ve asgari ücretliye ucuz ev müjdesi!


Geri Dön