29 / 04 / 2024

TOKİ Adıyaman Besni Konutları'nın yer tahsisi onaylandı!

TOKİ Adıyaman Besni Konutları'nın yer tahsisi onaylandı!

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, TOKİ tarafından Besni'ye yapılacak olan konutlar için yer tahsisinin onaylandığını söyledi. Projede 14 blok, 2+1 nitelikteki 454 adet konut yer alacak...



AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan,  TOKİ  tarafından Besni'ye yapılacak olan konutlar için yer tahsisinin onaylandığını söyledi. 


Milletvekili Mehmet Erdoğan, Besni'deki Sosyal Konut Projesinin Çat mahallesi Kayardı mevkiinde yapılacağını ve arsanın hazineden TOKİ ye bedelsiz olarak devredildiğini söyledi. 


Milletvekili Mehmet Erdoğan, "TOKİ konutları için yapılan projede 14 blok, 2+1 nitelikteki 454 adet konut, 1 adet 24 derslikli İlköğretim Okulu, 1 adet Cami, 1 adet Ticaret Merkezinden oluşuyor. Projeler, Çat mahallesi Kayaardı mevkiinde 102.354 metrekarede yapılacak. 


Besni'deki konutlar için Başbakanlık oluru alınırken, eş zamanlı olarak proje çalışmaları da devam etmektedir. Hedefimiz bu yıl içerisinde konutların, TOKİ tarafından ihalesinin yapılmasıdır" dedi.Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü"Özellikle takip ettiğimiz, Adıyaman'daki Sosyal konutlardan Çelikhan'a yapılacak 1. Etap 62 adet konutun ve 2. Etap 200 adet B1 ve C tipi konutun, uygulama projeleri hizmet alım süreci devam etmektedir. Gerger ilçemizde ise Mart 2014 tarihinde ihalesi yapılan, 110 adet konut inşaatı devam etmektedir. Tut ilçemizde, devir aşamasına gelen arsalardan sonra, yeni yer arayışına başlandı ve devam ediyor.Bu hizmetlerin Adıyaman'a, Çelikhan'a, Gerger'e, Tut'a ve Besni'ye hayırlı olmasını dilerim. "


Sabah 67. Yıl 


Geri Dön