27 / 04 / 2024

TOKİ Antalya'da 4 bin 432 konut yaptı!

TOKİ Antalya'da 4 bin 432 konut yaptı!

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya'ya TOKİ vasıtasıyla 4 bin 432 konut projesini hayata geçirdiklerini söyledi.



Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Antalya Aday Tanıtım Toplantısı'nda partililere hitap etti. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Erdoğan, "Antalya'ya üçüncü bir havalimanı, Batı Antalya Havalimanını yapmak için çalışmalara başladık. Yetmiyor, mevcutlar yetmediği için üçüncüsü gerekli. Havalimanını inşallah 2022 yılına kadar tamamlayıp hizmete sunmayı hedefliyoruz." dedi.

Gençliğe verilen önem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 33 bin seyirci kapasiteli stadyumuyla spor salonları, gençlik merkezleri, futbol sahaları gibi sosyal tesisleri de Antalyalıların hizmetine sunduklarına değinerek, "İşte gördüğünüz şu kapalı spor salonu eserimiz, bunu bizden öncekiler yapmadı ama biz yaptık. Niye? Gençliğe verdiğimiz önemin gereği." şeklinde konuştu.

Toplantıya katılan kadınların tezahüratları üzerine ise Erdoğan, "Ak kadınlarla Konyaaltı'nı da inşallah AK Parti'ye kazandırıyoruz." ifadesini kullandı. 

Antalya'da üç millet bahçesi projelerinin bulunduğunu, Manavgat'ta inşa ettikleri Türkbeleni Millet Bahçesi'nin açılışını bugün gerçekleştireceklerini aktaran Erdoğan, eski stadın yerine yaptıkları millet bahçesinin tamamlanmak üzere olduğunu, Antalya Kent Müzesi Millet Bahçesinin ise ekim ayında tamamlanacağını söyledi.  

Sağlık alanında 20'si hastaneden oluşan 56 yeni sağlık tesisi yaptıklarını, 300 yataklı Aksu Devlet Hastanesi ile 11 adet sağlık tesisinin inşasının sürdüğüne işaret eden Erdoğan, Antalya'ya yapacakları bin yataklı şehir hastanesinin ihale sürecinin devam ettiğini bildirdi. 

Antalya'ya  TOKİ  vasıtasıyla 4 bin 432 konut projesini hayata geçirdiklerini anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Antalya'da ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza, Bay Kemal diyor ya, 'Fakir fukaraya, garip gurebaya en ufak bir destek yok.' Resmi rakam söylüyorum, 2,5 katrilyon ihtiyaç sahiplerine bu devlet resmen destek vermiştir." bilgisini paylaştı.

Antalya'daki bölünmüş yol uzunluğunu 195 kilometreden 640 kilometreye çıkardıklarını ve şu anda toplam maliyeti 13 katrilyon lira olan 19 yol projesinin yapımının sürdüğünü aktaran Erdoğan, Antalya-Kemer-Tekirova-Finike yolu projesi içindeki 4 çift tüp tünelin tamamlandığını, 7 çift tüp tünelin de projelendirildiğini dile getirdi.


Geri Dön