01 / 05 / 2024

TOKİ Bartın Dallıca projesinin ihalesi yapıldı!

TOKİ Bartın Dallıca projesinin ihalesi yapıldı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Bartın Dallıca projesinin ihalesi gerçekleştirildi.



Türkiye’nin farklı şehirlerinde dar ve orta gelirli vatandaşlara dönük konut ve sosyal donatı projeleri hayata geçiren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Bartın Merkez Dallıca Köyü’nde yöresel mimarinin izlerini taşıyacak, mahalle kültürünü canlandıracak 424 konutluk projenin ihalesi gerçekleştirildi.

TOKİ'nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre, 30 Temmuz 2019 Salı günü yapılan ihale kapsamında cami, ticaret merkezi ilkokul, altyapı ve çevre düzenlemesi işleri de bulunuyor.

424 konut ve 5 hizmetli dairesinden meydana gelen sosyal konut projesinde daire katları 3 oda 1 salon, 2 oda 1 salon ve 1 oda 1 salon planda tasarlanırken, binalar yatay mimari anlayışıyla zemin artı üç kat olarak yapılacak.

"İnsan öncelikli tasarım" prensibiyle planlanan projede, konut sakinlerinin etkileşim içinde olabileceği, açık havada keyifli vakit geçirebileceği peyzaj ve çevre düzenlemeleri bulunuyor. Projede ayrıca, sportif faaliyetlere ve sosyal ihtiyaçlara dönük alışveriş birimleri, ilkokul, cami ve oyun parkları mevcut.

Tüm yeni projelerinde yatay ve yerel mimari ile mahalle kültüründen ödün vermeden çalışmalarını sürdüren TOKİ, ülke genelinde yürüttüğü tüm inşa faaliyetlerinde insan ve şehir ilişkisini gözeten bir yaklaşımı da benimsiyor.

Bartın Dallıca projesi de TOKİ’nin yeni dönemde hayata geçirdiği mimari dokular ışığında dizayn edildi. 
 


Geri Dön