04 / 05 / 2024

TOKİ Baruthane yapılarını restore ettirip kiraya verecek

TOKİ Baruthane yapılarını restore ettirip kiraya verecek

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Bakırköy Zeytinlik'te bulunan tescilli tarihi yapıların aslına uygun restorasyonu için ihale açtı

 



Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Bakırköy Zeytinlik'te bulunan tescilli tarihi yapıların aslına uygun restorasyonu, tescilli anıt ağaçların korunması ve turizm ve rekreasyon alanının açık artırma ile kiralanması için ihale açtı. Tarihi Baruthane yapılarının aslına uygun olarak restorasyonu ve anıt ağaçların korunması şartıyla yıllık 6 milyon TL muhammen bedel üzerinden 49 yıllığına peşin veya vadeli olarak 12 Temmuz 2010 Pazartesi günü, saat 15.30'da,  TOKİ  Toplantı Salonu, Bilkent /  Ankara  adresinde açık artırma ile kiralamaya sunulacak.

59 bin 799 metrekarelik taşınmazın kiralama hakkına ilişkin 49 yıl süreyle kiralama irtifak hakkı tesisi yapılacak, bu süre içinde 3'üncü şahıslara kiralanması TOKİ'den izin almak şartıyla mümkün olabilecek. Kiralamaya konu taşınmaz için kiracı, kiralanan taşınmaz üzerindeki tescilli tarihi yapıların aslına uygun olacak şekilde restorasyonunu yapacak ve gerekli koruma önlemlerini alacak. Kira bedeline yıllık ÜFE artık oranı uygulanacak.

49 yıllık kiranın peşin ödenmesi durumunda yüzde 40 indirim uygulanacak, peşin ödemeyi taahhüt eden istekli tercih edilecek. Ayrıca 49 yıllık kiranın peşin ödenmesi durumunda yüzde 40 indirim uygulanmış turtarını, kiracı isterse yüzde 20'si peşin, 48 ay vadeli olarak ödeyebilecek. Bu durumda 48 ay vadeli ödeme planı Ziraat Bankası'nın sözleşme tarihinde TOKİ'ye ulguladığı kredi faizi dikkate alınarak, üzerine 0,5 puan eklenecek ve hesaplanan bakiye borç tutarının 48 eşit taksite bölünmesi ile taksit tutarı belirlenecek.

Açık artırma toplantısına katılacak olan gerçek veya tüzel kişilerden katılım teminatı olarak toplantı öncesinde 500 bin TL alınacak.

Nagihan Arat/Emlakkulisi.com

YASAL UYARI : Haber sitemiz 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yayınlanan haber ve fotoğraflar, ilgili sayfamıza link verilmek koşuluyla yayınlanabilir. Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklıdır.

--

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), İstanbul Bakırköy'deki tarihi baruthane yapılarının aslına uygun restorasyonu ve anıt ağaçların korunması şartıyla, yıllık 6 milyon lira muhammen bedel üzerinden 49 yıllığına açık artırma yoluyla kiralayacak.

Buna göre TOKİ Satış, Devir, İntikal, Kiraya Verme, Trampa, Sınırlı Ayni Hak Tesisi ve Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İhale Yönetmeliği kapsamında, Bakırköy Zeytinlik'teki 59 bin 799,89 metrekare turizm ve rekreasyon alanı olan taşınmaz üzerinde bulunan tarihi Baruthane yapılarının aslına uygun olarak restorasyonu ve anıt ağaçların korunması şartıyla yıllık 6 milyon lira muhammen bedel üzerinden 49 yıllığına peşin veya vadeli olarak 12 Temmuz 2010 tarihinde saat 15.30'da TOKİ'de açık artırma ile kiraya verecek.

Söz konusu taşınmazın kiralama/irtifak hakkına ilişkin olarak, 49 yıl süreyle kiralama irtifak hakkı tesisi yapılacak, bu süre içinde üçüncü şahıslara kiralanması idareden izin almak şartıyla mümkün olabilecek. Kiralamaya konu taşınmaz için kiracı, kiralanan taşınmaz üzerindeki tescilli tarihi yapıların aslına uygun olacak şekilde restorasyonunu yapacak ve gerekli koruma önlemlerini alacak.

Kira bedeline yıllık ÜFE artış oranı uygulanacak. 49 yıllık kiranın peşin ödenmesi durumunda yüzde 40 indirim yapılacak, peşin ödemeyi taahhüt eden istekli tercih edilecek. Ayrıca, 49 yıllık kiranın peşin ödenmesi durumunda yüzde 40 indirim uygulanmış tutarını, kiracı isterse yüzde 20'si peşin, 48 ay vadeli olarak ödeyebilecek.

Bu durumda 48 ay vadeli ödeme planı, Ziraat Bankasının sözleşme tarihinde TOKİ;ye uyguladığı kredi faizi dikkate alınarak, üzerine 0,5 puan eklenecek ve hesaplanan bakiye borç tutarının 48 eşit taksite bölünmesi ile taksit tutarları belirlenecek.

Açık artırma toplantısına katılacak olan gerçek veya tüzel kişilerden katılım teminatı olarak toplantı öncesinde 500 bin lira alınacak.
AA

--

TOKİ, Baruthane'yi kiraya verecek

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), İstanbul Bakırköy'deki tarihi baruthane yapılarının aslına uygun restorasyonu ve anıt ağaçların korunması şartıyla, yıllık 6 milyon lira muhammen bedel üzerinden 49 yıllığına açık artırma yoluyla kiralayacak

Buna göre TOKİ Satış, Devir, İntikal, Kiraya Verme, Trampa, Sınırlı Ayni Hak Tesisi ve Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İhale Yönetmeliği kapsamında, Bakırköy Zeytinlik'teki 59 bin 799.89 metrekare turizm ve rekreasyon alanı olan taşınmaz üzerinde bulunan tarihi Baruthane yapılarının aslına uygun olarak restorasyonu ve anıt ağaçların korunması şartıyla yıllık 6 milyon lira muhammen bedel üzerinden 49 yıllığına peşin veya vadeli olarak 12 Temmuz 2010 tarihinde saat 15.30'da TOKİ'de açık artırma ile kiraya verecek.

Kira ÜFE'ye göre artacak

Söz konusu taşınmazın kiralama/irtifak hakkına ilişkin olarak, 49 yıl süreyle kiralama irtifak hakkı tesisi yapılacak, bu süre içinde üçüncü şahıslara kiralanması idareden izin almak şartıyla mümkün olabilecek.
Kiralamaya konu taşınmaz için kiracı, kiralanan taşınmaz üzerindeki tescilli tarihi yapıların aslına uygun olacak şekilde restorasyonunu yapacak ve gerekli koruma önlemlerini alacak.
Kira bedeline yıllık ÜFE artış oranı uygulanacak. 49 yıllık kiranın peşin ödenmesi durumunda yüzde 40 indirim yapılacak, peşin ödemeyi taahhüt eden istekli tercih edilecek. Ayrıca, 49 yıllık kiranın peşin ödenmesi durumunda yüzde 40 indirim uygulanmış tutarını, kiracı isterse yüzde 20'si peşin, 48 ay vadeli olarak ödeyebilecek.

Bu durumda 48 ay vadeli ödeme planı, Ziraat Bankasının sözleşme tarihinde TOKİ'ye uyguladığı kredi faizi dikkate alınarak, üzerine 0.5 puan eklenecek ve hesaplanan bakiye borç tutarının 48 eşit taksite bölünmesiyle taksit tutarları belirlenecek. Açık artırma toplantısına katılacak olan gerçek veya tüzel kişilerden katılım teminatı olarak toplantı öncesinde 500 bin lira alınacak.

 TOKİ, Kayabaşı'nda meydan yapacak

TOKİ, daha önce yapılan ancak ortaklar arasındaki sorun nedeniyle iptal edilen Kayabaşı'ndaki taş ocağı boşluğunun hafriyat döküm alanı olarak kullanılmasına ilişkin ihaleyi yeniledi. İlk oturumu 18 Haziran'da yapılan ihaleye 8 firma katılarak teklif sundu.
İhalenin ilk oturumunda Akersan İnşaat, Fuzul Yapı, Gökkar Madencilik ve Biat İnşaat iş ortaklığı ihaleden çekildi. Sözlü tekliflerin ardından nihai yazılı teklifleri talep eden ihale komisyonu, 4 yıl için önerilen teklifleri okudu. En yüksek teklifi 172 milyon 666 bin TL ile Onur Yapı, Zirve İnşaat, Akport Madencilik ve Mat İnşaat iş ortaklığı verdi. Kayabaşı'ndaki taş ocağı çukurunun doldurulması karşılığında TOKİ'ye yapılacak ödeme tekliflerini değerlendirecek olan İhale Komisyonu, sonucu önümüzdeki günlerde açıklayacak.
TOKİ, 60 bin konutluk projenin uygulanacağı Kayabaşı'nda boş bir taş ocağını, para verip doldurtmak yerine, hafriyat döküm alanı olarak kullanıma açarak para kazanma yoluna gitti. İdare, yeşil alan olarak değerlendireceği bu alanı, hem bedavaya doldurtmuş olacak hem de üzerine para kazanacak.
Taş ocağı çukurunun doldurulmasıyla ortaya çıkacak olan 300 bin metrekarelik alanda araziyle birlikte 650 bin metrekarelik bir rekreasyon alanı projesi uygulanacak. Buraya Taksim Meydanı'nın 20-30 katı büyüklüğünde İstanbul'un en büyük meydanı kurulacak.

 200 metrelik kulede yaşam başlıyor

Ant Yapı'nın projesi Anthill Residence eylülde tamamlanıyor. Projenin örnek dairelerini tanıtmak için düzenlenen toplantıda konuşan Ant Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Okay, Ant Yapı'nın tüm projelerinin yatırımcıların yüzünü güldürdüğünü söyledi ve Anthill'in de yüzde 100 prim potansiyeli olduğunun altını çizdi. Ekonomik krizin en yoğun yaşandığı dönemde satışa başladıklarını ifade eden Okay, projede satışların yüzde 60'ı aştığını vurguladı.

Projenin 24 ayda tamamlanacağını söyleyen Okay şöyle devam etti: "Projenin en etkileyici özelliği İstanbul manzarası. Haliç'ten Boğaz'a, Marmara'dan Adalara kadar uzanan 360 derecelik manzarası var." Yapımına 2008 yılında başlanan Anthill'in yatırım değerinin 400 milyon dolar olduğu açıklandı. Proje, Şişli Bomonti'de yer alıyor. Bölgede geliştirilen arsalar üzerinde ofisten AVM'ye, üniversiteden hastaneye, otelden kültür merkezine ve kongre sarayına kadar çeşitli fonksiyonlar bulunuyor.
Anthill, 54 katlı iki blok ve bir butik çarşıdan oluşuyor. Çarşıda öncelikle konut sahiplerinin ihtiyaçlarını gidermeye yönelik market, şarküteri, eczane ve kuaför yer alıyor. Bunların dışında marka olmuş kafe ve restoranlar da bulunuyor. Anthill 4 bin metrekare sosyal tesis ve 40 bin metrekare kapalı otopark da dahil toplam 150 bin metrekarelik inşaat alanına sahip. 1+1'den 5+1'e kadar çok sayıda daire seçenekleri var. Ayrıca 40. kat üzerinde Loft daireler yer alıyor.

Yeşil bina sertifikası alacak

Anthill Residence, Türkiye'nin yeşil bina sertifikalı ilk konut projesi olması amaçlanıyor. Bu amaçla İngiltere merkezli BREEAM (Building Research Establisment Environmental Assessment Method) kriterlerine uygun olarak çalışmalar yapılıyor. Projede daire fiyatları 250 bin dolardan başlıyor. Benzer projelerde metrekare fiyatı 5-12 bin dolar arasında değişirken, Anthill'de her bir metrekare 3-7 bin dolara satılıyor. 3+1 dairelerin fiyatı 650 bin dolardan başlıyor.

 Emlak Konut 4 bin evin satışı için ihale açtı

Emlak Konut GYO, 9 ayrı projede 4 bin konutun bir yıl boyunca satışı, tanıtımı ve reklamının yapılması için ihale düzenledi. Söz konusu projeler İstanbul ili Silivri, Büyükçekmece, İkitelli ve Bakırköy ilçeleri, Kocaeli ili Körfezkent, Gebze ilçeleri, Tekirdağ ili Çorlu ve Çerkezköy ilçeleri, Kırklareli ili Lüleburgaz ilçesinde bulunuyor. İhale Emlak Konut GYO Genel Müdürlüğü, Atatürk Mahallesi Turgut Özal Bulvarı Gardenya Plaza No: 11/B Kat:1 Ataşehir/İstanbul adresinde, 28 Temmuz 2010 tarihinde, saat 14.30'da gerçekleşecek.

 Türkiye Kalkınma Bankası konut satıyor

Türkiye Kalkınma Bankası mülkiyetinde bulunan iki adet konutu satışa çıkardı. Samsun Alaçam'da, Yenicami Mahallesi, Mollaağa Sokağı'nda bulunan taşınmazların alanları 76 ve 152 metrekare. Tahmini bedelleri ise 45 bin ve 65 bin TL. Şatış için en son teklif verme süresi 9 Temmuz 2010 saat 16:30'a kadar. Taşınmazın satışı kapalı zarfla teklif alma usulüne göre yapılacak.
Milliyet

 


Geri Dön