29 / 04 / 2024

TOKİ Başkanı Ömer Bulut’tan konut projeleri ile ilgili açıklama! İşte detaylar!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut’tan konut projeleri ile ilgili açıklama! İşte detaylar!

TOKİ sosyal konut projeleri pek çok insanın gündeminde yer alıyor. Bu konu nezdinde TOKİ Başkanı Ömer Bulut’tan konut projeleri hakkında açıklamalarda bulundu. İşte detaylar!



TOKİ sosyal konut projeleri hakkında TOKİ Başkanı Ömer Bulut Habertürk’e konuştu. TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini projesinin hazırlıkları hakkında bilgi verdi.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal konut projesinin detaylarını duyuracağını söylemişti. Bu yüzden detayları açıklamaktan kaçınan Bulut, konut projeleri hakkında şunları açıklamakla yetindi;

“Hazırlıklarımızı yaptık; çalışmalar tamamlandı. Konutlarla birlikte sanayi ve arsa üretim şekli ile vatandaşın arsasını edinip kendi konutunu yapmak isterse buna da olanak sunuyoruz. 17 Eylül’de tanıtım yapacağız. Burada sayı da kesin olarak netleşecek. Projenin 5 yıllık hedefi bulunuyor. Konut rakamını söylememiz doğru olmaz. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan, belki sayıyı biraz daha artırabilir. Ancak şunu söyleyebiliriz; artan konut maliyetlerini, enflasyonun konut maliyetine getirecek yükü yok edilecek bu şekilde devletin; vatandaşına ucuz, ulaşılabilir konut sağlamasına yönelik büyük bir proje olacak.”

Bulut, TOKİ’nin önceki dönemde yılda ortalama 40 bin konut ürettiğini, son 3 yılda bu sayının 70 ile 80 bine çıktığını, 3 yılda 240 bin konut üretildiğini söyleyerek, “Artan konut fiyatlarını hem düzenlemek, hem de konuta erişilebirliği, alt gelir grubundakilerin erişimini artırmak, aynı zamanda üretimi yukarı taşıyarak, vatandaşın TOKİ’den konut edinme hakkıyla ilgili garanti almış almasını sağlamış olacağız” diye konuştu.

Başkan Bulut, maliyetinin tamamının karşılanması olmasa da devletin arsa, altyapı işleri ve sosyal donatı alanları yönünden destek sağlayacağını; vade süresini uzun tutarak, vatandaşın ödeme imkânlarını kolaylaştıracağını ifade etti. Başkan Bulut, “Önümüzde enflasyon sıkıntısı da var. Öngöremediğiniz artan maliyetlerin tamamı vatandaşa yansıtılırsa TOKİ de yapsa vatandaşın gözünde karşılığı olmaz. Rakamları önemli miktarda sübvanse edeceğiz. Konutlar maliyet fiyatlarının çok altında satılacak” dedi.

Bakan Nebati açıkladı! İşte enflasyonun düşeceği tarih!

Enflasyon rakamlarından sonra asgari ücrette rekor zam bekleniyor! İşte detaylar!

Temmuz ayının zam şampiyon ürünü belli oldu! İşte detaylar!


Geri Dön