27 / 04 / 2024

TOKİ başvurularında son dakika! O şart uygulamadan kalktı!

TOKİ başvurularında son dakika! O şart uygulamadan kalktı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vatandaşa müjdesini verdiği Sosyal Konut Projesi'yle ilgili bugünden itibaren yeni bir sisteme geçildi. Başvurular da yoğunluğu engellemek için getirilen o sınırlama kaldırıldı…



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi için e-Devlet üzerinden yaşanabilecek yoğunluğun hizmete erişimi engellememesi için kademeli olarak alınan başvurular, bugünden itibaren yeni bir sistem ile yapılacak.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) yapılacak "İlk Evim, İlk İş Yerim" sosyal konut projesine başvuru yapmak isteyen vatandaşlar için başvurular, 14 Eylül'de gece saatlerinde e-Devlet üzerinden başlamıştı.

Vatandaşlar ayrıca başvurularını projelerin bulunduğu illerdeki Ziraat Bankası ve Halk Bankasının yetkili şubelerinden gerçekleştirmeye devam ediyor.

TOKİ başvurularında son dakika! O şart uygulamadan kalktı!

O SINIRLAMA KALKTI

Sosyal konut projesine yapılacak başvurularda e-Devlet üzerinden yaşanabilecek olası bir yoğunluğun, vatandaşın verilen hizmete erişimini engellememesi için kademeli alınan başvurular kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasının son hanesi "6" olanlar cumartesi günü, "8" olan vatandaşlar ise pazar günü başvuru yapabiliyordu.

19 Eylül pazartesiden itibaren herhangi bir sınırlama olmaksızın tüm vatandaşlar söz konusu hizmeti kullanarak başvurularını iletebilecek.

Konut tipi 2+1 ve 3+1 ayrımı olmadan, proje bazında başvuru yapılacak. Hak sahiplerinin konut tipleri, ihale yapıldıktan sonra kura ile belirlenecek.


Geri Dön