29 / 04 / 2024

TOKİ Bitlis konutlarının anahtar teslim töreni yapıldı!

TOKİ Bitlis konutlarının anahtar teslim töreni yapıldı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şehir Meydanı’nda toplu açılış ve TOKİ tarafından yaptırılan 400 konutun anahtar teslim töreninde konuştu



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Milletin iradesini, Türkiye’nin tercihini etkilemek, seçim sürecini kirletmek için bir takım tezgahlar devreye sokulmaya başlandı. İşte sokak eylemleri... Siyasiler tarafından, medya tarafından kışkırtılmaya, sırtları sıvazlanarak teşvik edilmeye başlandı" dedi.

Türkiye’nin, demokratikleşme yolunda ne zaman güçlü bir adım atmak istediyse önüne engel çıkarıldığını, Türkiye’nin dış politikada ne zaman aktif olmak istediyse önünün kesildiğini belirten Erdoğan, "Türkiye, ekonomisi ne zaman canlandıysa yapay krizlerle hızını kestiler, Türkiye ekonomisi ne zaman atılıma geçtiyse tahriklerle, kışkırtmalarla, kirli senaryolarla huzura, kardeşliğe, istikrara kastettiler. Biz yılgınlık göstermedik, ’eyvallah’ demedik, Allah’ın izniyle, sizlerin desteğiyle çetelere, mafyaya, hukuksuzluğa ’dur’ dedik, göğsümüzü siper ettik" diye konuştu.

Seçime 6 ay kaldığını, Türkiye’nin bir kez daha sandığa gideceğini anımsatan Erdoğan, şunları söyledi:
"Şimdiden milletin iradesini, Türkiye’nin tercihini etkilemek, seçim sürecini kirletmek için bir takım tezgahlar devreye sokulmaya başlandı. İşte sokak eylemleri... Siyasiler tarafından, medya tarafından kışkırtılmaya, sırtları sıvazlanarak teşvik edilmeye başlandı. Ulusal ve uluslararası odaklar, bir takım kirli iftiralarla güya bizi yıpratacakları zannına kapıldı. Buradan, Bitlis’ten açık söylüyorum; ne yaparsanız yapın, hangi tezgahı hazırlarsanız hazırlayın, artık benim milletim, benim Bitlisli kardeşim bu tuzaklara gelmiyor, bu oyunları yutmuyor. Benim milletim gerçekleri çok net görüyor. Kimin hizmet ettiğini, kimin ne iftira ürettiğini benim milletim görüyor. Kimin büyük hedeflerin peşinde, kimin de küçük hesapların peşinde olduğunu milletim görüyor. Bitlisli kardeşimden ricam şudur; oynanan oyunları lütfen iyi görün, kurulan tezgahları, tuzakları lütfen iyi değerlendirin. Doğuda, batıda kimin gerçekten millete hizmet derdinde olduğunu, kimin de istismar peşinde olduğunu lütfen iyi analiz edin."

Bu ülkenin çok vaatler gördüğünü, kendilerinden önce gelen iktidarların, kaynak göstermeden, proje, plan yapmadan "bol keseden" dağıttıklarını belirten Erdoğan, "Mazotu 1 liraya indiriyorlar mıydı, ne oldu Üniversite sınavını kaldıracaklarını söylüyorlardı, ne oldu Her aileye maaş bağlayacaklardı, ne oldu Hatta öyleleri çıktı ki biraz komik olacak ama ne dediler biliyor musunuz ’biz futbolda ofsaytı kaldıracağız’ dediler. Hatta daha da ileri gittiler, ’Boğaz Köprüsü’nün üstüne otobüs durağı yapacağım’ diyenler oldu. ’Her eve şebeke bağlayıp, musluklardan gazoz akıtacağım’ diyeler çıktı. Bunlar ciddi, belgelerle, kaynaklarla söylüyorum. Buralara da geldiler, bu meydanda da atıp tuttular, ne oldu Millete, ülkeye çok ağır faturalar yükleyip gittiler."
AA


Geri Dön