22 / 07 / 2024

Ünlü ekonomist Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi en cazip yatırım aracını açıkladı!

Ünlü ekonomist Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi en cazip yatırım aracını açıkladı!

Piyasalar Merkez Bankası'nın açıklayacağı faiz kararına kilitlenmişken pek çok yatırımcı da hangi yatırım aracını tercih etmesi gerektiğini merak ediyor. Peki Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi en cazip yatırım aracı hangisi?




Piyasalar Merkez Bankası'nın açıklayacağı faiz kararına kilitlenmişken pek çok yatırımcı da hangi yatırım aracını tercih etmesi gerektiği ile ilgili araştırmalar yaparken, ünlü ekonomist Mustafa Aşkın, katılmış olduğu programda Merkez Bankası'nın vereceği faiz kararını değerlendirirken yapılabilecek en isabetli yatırım aracını açıkladı.  Peki Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi en cazip yatırım aracı hangisi? İşte pek çok yatırımcı tarafından merak edilen o sorunun yanıtı... 

Ünlü ekonomist Merkez Bankası nın faiz kararı öncesi en cazip yatırım aracını açıkladı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın kararı öncesi gözler altın ve borsaya çevrildi. Ekonomist Mustafa Aşkın, Merkez Bankası kararı ile ilgili olarak "Yüzde 50 seviyelerinde sabit bırakılması tüm ekonomi çevreleri tarafından beklenen uzlaşı noktası." dedi.

Mustafa Aşkın açıklamasında FED ve ECB'nin de yakında faiz indirimine gideceği işaretleri de piyasaları olumlu etkilediğini dile getirerek, tepe noktasını görmüş enflasyonun daha aşağı gelmesi için faiz ve diğer para araçlarında sıkılık korunmak zorunda görüldüğünü belirtti.

Mustafa Aşkın Salı günü açıklanacak olan ve merakla beklenen faiz kararı öncesi beklentilerinin bu toplantıda da faizin sabit bırakılarak sözlü yönlendirme ile enflasyonla mücadeleye devam edeceğinin vurgulanması olacağını dile getirdi.

Yaptığı açıklamada enflasyonu önlemek amacıyla yapılan politikaların devam edeceğini öngördüğünü dile getiren Mustafa Aşkın, "Kredi faizlerinin yüksek kalmayı sürdürmesi talebin biraz daha törpülendiği bir dönem devam edecektir" diye konuştu.

Ünlü ekonomist Merkez Bankası nın faiz kararı öncesi en cazip yatırım aracını açıkladı!

"YIL SONUNDA ENFLASYONDA İYİLEŞME OLURSA MB FAİZ İNİDİRİMİNE GİDEBİLİR"


Aşkın açıklamasında cazip yatırım aracı konusu ile ilgili olarak "Borsadaki şirketlerin şirket karlılıkları geçtiğimiz seneye göre bir parça düşebilir. Bunun da temel sebebi söz konusu talebin yavaşlaması olacaktır. Bir parça daha karlılıkları düşecektir. Ülkemizde yabancı sermaye akımı gerçekleşirse borsada yükselişler hız alabilir. Orta vadede mevduat sene sonuna kadar, altın ya da altın fonları, B tipi yatırım fonları yatırımcılar için daha cazip olacakmış gibi gözüküyor.” dedi.

Kısa süreli konut kiralamalarında bunlara dikkat! Ceza yiyebilirsiniz!

1 dolar tam 41,52 TL olacak! Merkez Bankası buz kestiren rakamları açıkladı! Elinde doları olanlar hemen bakın!

600 bin hayalet konut kiraları uçurdu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön