04 / 05 / 2024

TOKİ Bitlis'te 383 adet iş yerini satışa çıkarıyor!

TOKİ Bitlis'te 383 adet iş yerini satışa çıkarıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Bitlis Merkez Atatürk Mahallesi'nde yer alan 383 iş yerini kurasız şekilde 27 Ağustos'ta satışa çıkarıyor..



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Bitlis Merkez Atatürk Mahallesi'nde inşa edilen 383 adet iş yeri; ön şartsız, kurasız başvuru önceliğine göre işyeri seçme ve alma olanağı ile açık satışa sunuluyor.

İş yerlerinin başvuruları, 27 Ağustos – 31 Ekim 2018 tarihleri arasında T.Halk Bankası'nın tüm şubeleri tarafından kabul edilecek.
 
TOKİ'nin Bitlis'te satışa çıkardığı projedeki iş yeri seçimini yapan alıcılar yüzde 25 peşinat 120 ay vade uygulaması çerçevesinde peşinatlarını /peşin ödemesini ilgili banka şubelerine yatırarak gayrimenkul satış sözleşmesi imzalayacak.

Sözleşme bedeli üzerinden yüzde 0,948 oranında damga vergisi, peşinat bedeli üzerinden yüzde 0,5 oranında banka komisyonu ve banka komisyonu üzerinden yüzde 5 oranında BSMV satış sırasında bankaca tahsil edilecek. Ayrıca banka komisyonu ve BSMV her taksit ödemesiyle birlikte, taksit tutarı üzerinden alıcıdan tahsil edilir.

Borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı, dikkate alınarak  TOKİ  tarafından belirlenecek oranda artırılacak. İlk taksit ödeme tarihi sözleşme imzalama tarihini takip eden bir sonraki ay olup, ilk 6 aylık dönemsel artış Ocak 2019 tarihinden itibaren başlatılacak.


Geri Dön