26 / 08 / 2024

TOKİ Bursa'da Romanlar için 132 konutluk proje başlattı!

TOKİ Bursa'da Romanlar için 132 konutluk proje başlattı!

Hükümetin ‘Roman açılımı’ kapsamında verdiği “Gecekonduda oturan Roman kalmayacak” sözü, atılan temelle gerçeğe dönüşüyor



Karacabey ilçesi Esentepe Mahallesi’ne yapılacak 132 konutun temel atma törenine, Devlet Bakanı Faruk Çelik, Bursa Valisi Şahabettin Harput,  TOKİ  Başkanı Erdoğan Bayraktar, Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç’un yanı sıra çok sayıda Roman vatandaş da katıldı.

Hükümetin ‘Roman açılımı’ kapsamında verdiği “Gecekonduda oturan Roman kalmayacak” sözü, atılan temelle gerçeğe dönüşüyor. Avrupa ülkeleri, Romanları ülkeden ülkeye sürerken, Türkiye’deki Romanların yaşam şartları iyileştiriliyor. Roman vatandaşlar için çalışma başlatan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Bursa’nın Karacabey ilçesinde Romanlar için 132 konutluk proje başlattı. Projenin temeli, Devlet Bakanı Faruk Çelik ve TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar tarafından atıldı. Törende konuşan Bakan Çelik, kendilerini “çağdaş ve gelişmiş” diye tanımlayan Avrupa ülkelerinde Romanlara yapılanları üzülerek izlediklerini belirterek, ‘lafla değil icraatla insana değer verdiklerini’ söyledi.

SÜRGÜN POLİTİKASI REVA DEĞİL
Bakan Faruk Çelik, Avrupa ülkelerinde Romanlar’a karşı yürütülen politikayı eleştirirken, “Hükümet olarak olaylara farklı bir açıdan bakıyoruz. Sözde gelişmiş çağdaş Avrupa ülkelerinde, Romanlar ülkelerinden kovuluyor. O ülülkeden o ülkeye sürüldüklerini üzülerek izliyoruz. Ne acı bir tablodur, demokrasi ve insan hakları konusunda laf bırakmayanların Romanlara bu muameleyi reva görmelerini anlamakta zorlanıyor ve kınıyoruz” diye konuştu. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar da 11 ilde Roman konutları için ihale düzenlediklerini, illerden gelen talebe göre hareket edeceklerini söyledi.

10 bin talep var konutlar kısa sürede bitecek
Türkiye genelinde yaşayan Romanlar’dan 10 bin civarında konut talebi geldiğini ifade eden Devlet Bakanı Faruk Çelik, TOKİ aracılığıyla yapılacak konutların kısa sürede sahiplerine teslim edileceğini aktardı. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar da Romanların daha iyi şartlarda yaşaması için çalıştıklarını ifade ederek, temeli atılan konutların zemin artı 2 katlı olacağını, net 50 metrekarelik alana sahip bulunacağını belirtti. Yaz döneminde Roman konutlarının yapımına ağırlık veren TOKİ, temmuz ve ağustos ayları içerisinde 11 ilde 2 bin 524 konut için ihale düzenledi. İlk etapta 6 bin 812 konutun yapımını gerçekleştirecek olan TOKİ, gelen talepler doğrultusunda evsiz Roman bırakmayacak.
Türkiye


Geri Dön