04 / 05 / 2024

TOKİ, Deniz Emniyeti ve Acil Müdahale Merkezi kuracak!

TOKİ, Deniz Emniyeti ve Acil Müdahale Merkezi kuracak!

Türkiye’nin dört bir yanında imza attığı önemli projelerin ardından Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Denizcilik Müsteşarlığı aracılığıyla denizlere açılacak



Toplu Konut İdaresi, Türkiye’nin ilk Deniz Emniyeti ve Acil Müdahale Merkezi’ni Tekirdağ’ın Marmara Ereğlisi’ne kuracak.

Türkiye’nin dört bir yanında imza attığı önemli projelerin ardından Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Denizcilik Müsteşarlığı aracılığıyla denizlere açılacak. Türkiye’nin ilk Deniz Emniyeti ve Acil Müdahale Merkezi’ni Tekirdağ’ın Marmara Ereğlisi’ne kurmaya hazırlanan TOKİ, ihale sürecinin tamamlanması sonrası bu yıl içinde inşaata başlayacak. Denizcilik Müsteşarlığı, bu kapsamda TOKİ’ye 2010 yılı içinde 1 milyon TL ön ödeme yapacak. Ulusal Deniz Emniyeti ve Acil Müdahale Merkezi’nin inşa edileceği 258 bin metrekare arsa, 1994 yılında Denizcilik Müsteşarlığı’na tahsis edilmişti. Projesi TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilen merkez için TOKİ, tahmini 20 milyon TL bedelle ihaleye çıkacak. Karayoluyla İstanbul’a 1 saat 15 dakika uzaklıkta olacak merkeze, hem karayolu hem de denizden ulaşım sağlanacak.
Cenk Esen/Türkiye 


Geri Dön