15 / 05 / 2024

TOKİ deprem konutları ne zaman yapılacak? Deprem konutları nereye yapılacak? İşte 11 ilde TOKİ listesi!

TOKİ deprem konutları ne zaman yapılacak? Deprem konutları nereye yapılacak? İşte 11 ilde TOKİ listesi!

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem beraberinde on ili de derinden sarstı. Bu olaydan sonra TOKİ deprem bölgelerinde hareket geçti! İşte detaylar!



Türkiye yaşanan iki büyük deprem felaketi ile sarsıldı. Bu deprem bölgelerine TOKİ el attı ve binlerce konut inşa edileceğini müjdeledi.

TOKİ KONUT İNŞA SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK?

Bu konuda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum açıklamada bulundu. Bakan Kurum, "Deprem bölgesinde TOKİ ile koordinasyon halinde olacağız. Vatandaşların ihtiyaçları kapsamında bölgenin kültürel dokusu, sosyal ihtiyaçları doğrultusunda planlamalar yapıldı ve bu süreci tamamen biz yürüteceğiz. Bağışçı konut yapmak isteyen bir kişi varsa, ister AFAD üzerinden nakdi yardım yapıp konut yaptırma hakkına da sahiptir.

Onun dışında herhangi bir yapılaşmaya müsaade edilmeyecektir. Deprem bölgesi olduğu için stabil bir betonarme olsun niyetindeyiz. Radyo temel üzerine tünel kalıp sistemi ile inşalarını gerçekleştirilecek. TOKİ ile yapılan 1 milyon 180 bin konutlar dimdik ayakta duruyor. Hiçbir bina yıkılmadı. Hiçbir binada vatandaşımıza bir şey olmadı.

FAY HATTINA YAKIN YERLERE YAPILAŞMA YAPILMAYACAK!

Zemin kalitesi kötü, sıvılaşma olan, fay hattına yakın yerlere kesinlikle yapılaşma yapılmayacak… Mümkün olan her ilde, ilçemizde ovalardan dağlara doğru yerleşme yapacağız. Bundan dolayı uygun olmayan yere kesinlikle yerleşime müsaade edilmeyecek. Tedarik zincirini kuracağız 3 ile 4 ay içinde bütün deprem bölgelerinde inşa faaliyetleri başlayacak. Demir, çimento tedarikte herhangi bir problem, sıkıntı yok” şeklinde konuştu.

İşte il il Mart ayı içinde yapılacak olan 199 bin 739 konutun listesi şu şekildedir;

Kahramanmaraş'ta: 45 bin 67

Malatya'da 44 bin 770

Hatay'da: 40 bin 426

Adıyaman'da: 25 bin 882

Gaziantep'te: 10 bin 544

Osmaniye'de: 9 bin 550

Diyarbakır'da 6 bin

Elazığ'da: 3 bin 750 tane yapılacak.

50 metrekare prefabrik ev fiyatları ne kadar? 23 Şubat 2023 fiyat listesi!

2023 Şubat ayı mazot gübre desteği! 2023 mazot gübre desteği ne zaman ödenecek?


Geri Dön