28 / 07 / 2024

TOKİ, Elif Bölük için Tire'ye okul yaptı!

TOKİ, Elif Bölük için Tire'ye okul yaptı!

İzmir Valisi Cahit Kıraç, İstanbul Halkalı’da askeri servis aracına terör saldırısında şehit olan eşi Jandarma Uzman Çavuş Çağlar Bölük’ün isminin, memleketi Tire’de TOKİ tarafından yaptırılan oku


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Vali Kıraç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehit Çağlar Bölük’ün kamuoyunda "Kardelen Elif" olarak bilinen öğretmen eşi Elif Bölük’ün, Tire’de öğretmen olarak çalıştığını hatırlattı.
        
Kardelen Elif’i ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rağip Üye’nin, Elif öğretmene, şehit eşinin isminin bir okulda yaşatılacağı yönünde güzel bir haber verdiğini kaydeden Kıraç, şöyle konuştu:
        
"İzmir’de okullara isim verme komisyonu konuyla ilgili çalışmasını bitirdi. İstanbul’da şehit olan Uzman Çavuş Çağlar Bölük’ün ismini, memleketi Tire’de 24 derslikli bir okula verdik.  TOKİ  tarafından yaptırılan yeni, güzel bir okul var. Çağlar Bölük ismi bundan sonra eğitim alanında hizmet edecek. Çağlar Bölük ismi memleketi Tire’de sonsuza dek yaşayacak."
        
Yapımı bu yıl tamamlanan 24 derslikli okul, bundan böyle "TOKİ Şehit Mehmet Çağlar Bölük İlköğretim Okulu" adıyla eğitim verecek.
        
Kardelen Elif’i evinde ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rağip Üye, şehit eşinin ismini İzmir’de bir okula vereceklerini söylemişti. Elif Bölük, bu haberin, aldığı en güzel Öğretmenler Günü hediyesi olduğunu ifade etmişti.
A.A


Geri Dön