28 / 04 / 2024

TOKİ eliyle dünyaya konut inşa etmeliyiz!

TOKİ eliyle dünyaya konut inşa etmeliyiz!

MÜSİAD İnşaat ve Çevre Sektör Kurulu Başkanı Burhan Özdemir, konut satışlarında rekora doğru gidildiğini belirterek , ‘Biz TOKİ eliyle dünya ülkelerinde de konutlar yapmalıyız’ dedi.



MÜSİAD İnşaat ve Çevre Sektör Kurulu Başkanı Burhan Özdemir, konut satışlarında rekora doğru gidildiğini belirterek , ‘Biz  TOKİ  eliyle dünya ülkelerinde de konutlar yapmalıyız’ dedi. 


MÜSTAKİL Sanayici ve İşadamları Derneği MÜSİAD, İnşaat ve Çevre Sektör Kurulu tarafından hazırlanan "İnşaat Sektöründe Türkiye’nin Dünyadaki Konumu ve Gelecek

Projeksiyonu" konulu raporu sundu.


6 yılda 600 bin konut


MÜSİAD İnşaat ve Çevre Sektör Kurulu Başkanı Burhan Özdemir, Türkiye’de konut satışlarında balon

etkisinin olamayacağını söyledi.  Özdemir şöyle devam etti: “17-25 Aralık girişimleri olmasaydı konut satışında yeni bir rekor kırmış olacaktık. 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hacmini hedefliyorsak Ortadoğu ve Kuzey Afrika’ya uzanmalıyız. Ortadoğu’da Suudi Arabistan, Irak, İran, Afrika’da Cezayir, Libya, sahra altı ülkelerin muazzam bir konut ihtiyacı var. Bizim TOKİ gibi son 6 yılda 600 bin konut yapmış bir kurumumuz var. Biz TOKİ eliyle bu ülkelere açılırsak o zaman bizim yurt içindeki, yurt dışına açılmaya çalışan firmalarımıza çok ciddi bir alan açmış oluruz.


TOKİ şemsiyesi altında...


TOKİ şemsiyesi altında bu firmaları biz o alanlara taşırsak 3-4 sene sonra bu firmalar orada kendi başlarına

iş yapabilirler. Bizim devlet eliyle oralara açılmamız gerektiğini düşünüyoruz.”


Vatan


Geri Dön