26 / 12 / 2024

TOKİ emekli konutları başvuru şartları 2018!

TOKİ emekli konutları başvuru şartları 2018!

TOKİ, 81 ilde emeklileri ev sahibi yapmak için konut projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. İşte, TOKİ emekli konutları başvuru şartları 2018..



Ev sahibi olmak tüm herkesin hayali.  TOKİ  bu hayali gerçekleştirmek için çalışmalarına devam ediyor. TOKİ, emeklileri ev sahibi yapıyor. Peki TOKİ'den ev almanın şartları neler? TOKİ'den nasıl ev alınır? TOKİ evi almak için neler yapmak gerekiyor? 

 

Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre;  çalıştığı süre içinde ev sahibi olmayan emeklilere TOKİ, ev imkanı sunuyor. TOKİ'nin emeklilere olan kampanyası 81 ili kapsıyor.

 

Kaymakamlıklara ve Belediyelere yapılan emeklilere yönelik konut talepleri ilgili Valiliklere iletiliyor. İlgili Valilikler, kendilerine gelen diğer emekli konut talepleri ile birlikte tüm emekli konut taleplerini TOKİ’ye gidiyor. İlgili Valilikler tarafından önerilen ve TOKİ tarafından uygun görülen arsa/arsalar üzerinde gerekli çalışmalar başlatıldıktan sonra konut fiyatları belirleniyor. Bu süreçten sonra belirli bir süre veriliyor ve ev sahibi olmak isteyen emekliler bankaya başvuruyor. Yeterli sayıdaki başvurudan sonra projeler ihale ediliyor.

 

TOKİ'nin emeklilere yönelik geliştirilen projelerde, alt gelir grubu 2+1 konutlar yer alıyor. Bu projelerde yer alacak konutların tipleri ise projeye göre değişiklik gösterebiliyor. Zaten, başvurular öncesi ilan edilen başvuru duyurularında bu bilgiler detaylı olarak belirtiliyor.

 

 

TOKİ'DEN EV ALMAK İÇİN EMEKLİLERİN BAŞVURU ŞARTLARI NELER?
Projeye başvuru yapabilmek için, başvuru sahibinin;

  1. T.C. vatandaşı olması,
  2. Projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olması,
  3. Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması,
  4. Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması, (Başvuru sahibinin hisseli olarak sahip olduğu gayrimenkuller hariç)
  5. Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 3.200 TL olması (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 3.200 TL olması gerekmektedir.) (İstanbul ilinde gelir şartı 3.700 TL olarak uygulanmaktadır.),
  6. Başvuru sahibinin Sosyal Güvenlik Kurumundan Emekli olması (Emeklinin vefat etmesi durumunda, vefat eden emeklinin yalnızca dul eşi başvuruda bulunabilir)
  7. Eşlerden her ikisinin de emekli olması durumunda, yalnızca birinin başvuruda bulunması gerekir.

 


Geri Dön