02 / 05 / 2024

TOKİ Emekli Sivas İmranlı Evleri başvuruları bugün başladı!

TOKİ Emekli Sivas İmranlı Evleri başvuruları bugün başladı!

TOKİ Emekli Sivas İmranlı Evleri başvuruları bugün başladı. Ödemelere göre 240 aya kadar taksit sağlanan projede toplamda 109 adet daire emekliler için satışa çıkarıldı.



Ödeme seçenekleri kapsamında Emekli  TOKİ  Sivas İmranlı'da yüzde 12 peşinatta 180 ay vade sağlanırken, yüzde 20 peşinat ödendiğinde ise bedeli için 240 ay vadelendiriliyor.


Emekli TOKİ Sivas İmranlı Evleri başvuru işlemleri T.C. Ziraat Bankası A.Ş. İmranlı şubesinde yürütülecek. Projede toplam 109 adet daire emeklilere özel satışa çıkarılıyor. 


Kura çekiliş tarihinin 18 Mayıs 2016 olarak belirlendiği Emekli Sivas İmranlı TOKİ Konutları fiyatları 77 bin 500 TL'den başlıyor.


TOKİ Emekli Sivas İmranlı Evleri başvuruları bugün başladı ve 31 Mart 2016 tarihine kadar devam ediyor. Projede başvuru bedeli 500 TL kabul edilecek.


Satış duyurusu için tıklayın



Haber İrade Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), İmranlı ilçesinde emeklilere yönelik yapacağı 109 konut için başvuruları almaya başladı. 31 Mart’ta sona erecek başvurular için T.C. Ziraat Bankası İmranlı Şubesine 500 TL’lik başvuru bedeli ile müracaat edebilecek


Sivas İmranlı “Emekli Grubu Konut Projesi” kapsamında Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından inşa ettirilecek, 2+1 nitelikli B1 tipi yani alt gelir kapsamında 109 konut için, 31 Mart 2016 tarihine kadar T.C. Ziraat Bankası İmranlı Şubesi aracılığı ile başvurular kabul edilecek.TOKİ’den yapılan açıklamaya göre, “ikinci bahar” projesi kapsamında farklı şehirlerde yapılan konutlardan almak isteyen emekliler için yüzde 25’lik kontenjan ayrılıyor.


500 LİRA BAŞVURU BEDELİ

2+1 planında inşa edilecek konutlar için ön talepleri, ilgili bankalar aracılığı ile alacak. Bu çerçevede emekliler kimlik kartlarını gösterip, 500 lira bedel ile ilgili bankalara başvurularını yapabilecekler. Kurada, asil ve yedek olarak hak sahibi olamayanlar başvuru bedellerini, 23 Mayıs 2016 tarihinden itibaren T.C. Ziraat Bankası A.Ş. İmranlı şubesinden geri alabilecektir. 


18 MAYIS’TA KURA ÇEKİLECEK

Başvurusu toplanacak konutların ihalesi yapıldıktan sonra satış fiyatları belirlenecek olup, başvuru sahipleri arasında 18 Mayıs 2016 tarihinde hak sahibi belirleme kurası çekilecek.


BAŞVURU İÇİN ÖNEMLİ ŞARTLAR

İmranlı ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya İmranlı ilçe nüfusuna kayıtlı olunması, TOKİ’den konut satın alınmamış olunması ve TOKİ konut kredisi daha önce kullanılmamış olunması gerekiyor. Ayrıca, kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması gerekiyor.


Hane halkı gelirinin en fazla net 3 bin 200 lira olması da şartlar arasında bulunuyor. Bir hane adına yalnızca bir başvuru yapılabilecek. Hak sahiplerine konutlar, başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutar yüzde 12 peşinat bedeli için 180 ay vade, yüzde 20 peşinat bedeli için 240 ay vade ile taksitlendirilecek olup, peşinat sözleşme imzalama aşamasında tahsil edilecek.

Daha detaylı bilgiye ulaşmak isteyenler, emeklilere konut satışı ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.toki.gov.tr web adresindeki “emeklilere özel” bölümünden ulaşılabiliyor.


İrade


Geri Dön