30 / 04 / 2024

TOKİ esnafı kira öder gibi ev ve dükkan sahibi yapacak!

TOKİ esnafı kira öder gibi ev ve dükkan sahibi yapacak!

TESK Başkanı Palandöken, TOKİ ile yapacakları protokol ile esnafa kolay ev sahibi olma imkanı tanınacağını söyledi. Palandöken “Esnafımız kira öder gibi ucuz taksitlerle bulunduğu ilde evini alacak. Böylece esnafın geleceğini garanti altına alacağız” dedi



TOKİ’nin yeni projelerinden esnaf kira öder gibi ev ve dükkan sahibi olacak. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken “Evsiz esnaf kalmayacak. Normal piyasa şartlarında kazançlarından artırarak bir ev sahibi olamayan esnafımıza  TOKİ  ev yapacak.  Esnafımız kira öder gibi ucuz taksitlerle bulunduğu ilde evini alacak” dedi.  TOKİ Başkanlığının yeni projelerinde yaptıkları dükkanların esnafında kiralayabileceği ölçekte olduğunu söyleyen Palandöken, TOKİ ile karşılıklı protokol imzalayacaklarını ifade etti.


KİRA ÖDER GİBİ

TESK Başkanı Palandöken şunları söyledi: “TOKİ hedeflediği konut sayısını artırarak 5 yıl içinde evsiz esnaf ve sanatkâr kalmayacak. Bunun için TOKİ ile protokol yapacağız. Kira öder gibi ev alacak. Esnaf dükkanının üstünde oturacak. Esnaf ve sanatkarımız başvurularınıTESK’in internet sayfasından ve oda ve birliklerimizden yapabilecekler.”


Emekliye ev kampanyasına 12 bin başvuru

Türkiye Emekliler Derneği’nin (TÜED) girişimleriyle evi olmayan emekliler için Türkiye genelinde başlattığı ‘TOKİ’den uygun koşullarda ev edinme’ kampanyası kapsamında, TÜED  Adana  Şubesi’ne 12 bin kişi başvurdu. TÜED Adana Şube Başkanı Seyfi İyiyürek, TOKİ’den ev edinmek isteyen üyelerinin başvurularını kabul ettiklerini söyledi.


Star


Geri Dön