06 / 05 / 2024

TOKİ Hatay Hassa'da 248 konutun temelini attı!

TOKİ Hatay Hassa'da 248 konutun temelini attı!

Hassa Karşıyaka Mahallesi Toruk Mevkii Tünel Kalıp Sistemiyle yapılacak olan 248 Adet Konut'un temeline ilk harç, kurban kesilerek ve dualar eşliğinde konuldu.



Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel, 248 yuvanın Hassa'ya kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek "Hatay'ın güzel ve şirin ilçesi bundan böyle alt yapısı, çevre düzenlemesiyle daha modem ve daha yaşanılabilir bir şehir haline gelmektedir" dedi. 


Başta Eski Bakan Sadullah Ergin ve bölge milletvekili Mehmet Öntürk'iin büyük gayret ve hizmetlerinin olduğuna işaret eden Başkan Demirel "Kendilerine buradan teşekkür ediyorum. Halkımıza hizmet için dökülen terlerin, harcanan emeklerin karşılıksız kalmayacağı inancıyla,  TOKİ  konutlarımız ilçemize hayırlı olsun" diye konuştu. 

Hassa Kaymakamı Mustafa Pala ise Sosyal Devlet anlayışının bir gereği olarak 19.380 m2 alana yapılacak olan TOKİ konutlarıyla Hassa'nın yeni konseptine uygun modem bir şehrin ilk adımları atılacağını vurgulayarak "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına 134 yeni konut başvurusu yaptık. Bu gün temeli atılan TOKİ Konutları inşaatı %50 düzeyine geldi. 

Müracaatlar SYDV Müdürlüğünce alınacak. 

Ödemeler 12 yıl süreli aylık 130 TL ile toplam 35.000 TL olacak. 

21 yaş ve üzeri şahıslar başvurabilecekler ve %10 oranında toplan 25 adet konut engelli vatandaşlarımıza ayrıldı. 

Evlerin hak sahipleri noter huzurunda kura ile belirlenecek" şeklinde konuştu. 

Hatay Ak Parti Milletvekili Mehmet Öntürk ise Hassalıların bu gün yeni bir rüyasını gerçekleştirmek için bir araya geldiklerini belirterek şunları söyledi: "Hizmetlerimize yenilerini katmak için buradayız. 

Desteklerinizin karşılığını hizmet olarak sizlere sunmak için buradayız. İstikrar ve güvenin eserini görmek için buradayız. 

İnanıyorum ki Hassa daha güzel hizmetlere ve daha güzel eserlere layıktır. 15 yeni okul, Menzelet Barajı, duble yollar, Tahta Köprü Barajı'nın yükseltilmesi, Yoluklar Barajı, Spor Salonu, Yeni Hastane Projesi ve daha niceleri, hepsi Hassa'ya ve Hassalının hizmetindedir." 248 adet konutun temeline, kesilen kurbanların ardından dualar eşliğinde ilk harç atıldı. 


Körfez


Geri Dön