11 / 05 / 2024

TOKİ, Hatay'da 468 bin konut inşa edecek! O bölge de sit alanı ilan edilecek!

TOKİ, Hatay'da 468 bin konut inşa edecek! O bölge de sit alanı ilan edilecek!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Tamer İnan, Hatay’da konut satışına onay verilmediğine dikkat çekerken, TOKİ Başkan Yardımcısı Baştürk, 468 bin konut inşa edileceğini açıkladı. 



Milliyet'ten Önder Yılmaz'ın haberine göre; Komisyon Başkanı Veysel Eroğlu’nun Hatay’ın İskenderun ilçesinde belirlenen alanlarda neden yapılaşmanın devam ettiğini sormasının üzerine Kayapınar, "Bu yapılaşmalar zaten olmuş, rapor 2017’de ortaya konuldu" cevabını verdi. 

Ardından Eroğlu, “Hatay’da bu alanlara imar verilmemesi lazım” derken, Türkiye’de planların geriden geldiğine bununda büyük sorun oluşturduğuna dikkat çekti. 

TOKİ, Hatay da 468 bin konut inşa edecek! O bölge de sit alanı ilan edilecek!

Artık bu yerlerde kati suretle yapılaşmaya müsaade edilmemesi gerektiğini vurgulayan Eroğlu, "İnşaat müsaadesi veren kim varsa bunları sorumlu tutmamız lazım. Adamın bir tane teknisyeni var, yeni mezun olmuş, bir belde belediyesinde 18 katlı binaya ruhsat veriyor. Bu olmaması lazım" diyerek, bu konularda tedbir alınması gerektiğini vurguladı. 

Hatay’da yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı binaların yoğun şekilde yer aldığı bölgelerde, plan, proje, tasarım çalışmasının yürütüldüğünü dile getiren Kayapınar da, açıklamasında "Belki bazı alanlar yapılaşmaya kapatılacak, kat sayıları düşecek, yoğunluk düşülecek, böyle tedbirleri bu planlama çalışmalarında ele alıyoruz" ifadelerine yer verdi. 

TOKİ, Hatay da 468 bin konut inşa edecek! O bölge de sit alanı ilan edilecek!

TOKİ Başkan Yardımcısı Vekili Dursun Baştürk ise deprem sebebiyle htiyaç olarak tespit edilen 468 bin konut yapılmasının söz konusu olduğuna, bunun 68 bininin Mart ayında ihalesini tamamlamayı öngördüklerine vurgu yaptı. 

İki ayda da 211 bin konutun ihale çalışmalarını tamamlamayı planladıklarını dile getiren Dursun Baştürk, Mayıs sonu itibarıyla da 240 binlerde konutun imalatına başlanmış olacağının altını çizdi. 

TOKİ Toplu Konutları Projeleri ve Araştırma Dairesi Başkanı Ahmet Kutluğ Gayretli, fay hatlarına minimum 500 metre uzaklıktaki yerlere yerleşmeye çalıştıklarına vurgu yaparak, bu konuda Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü’nün (MTA) diri fay haritasından faydalandıklarını dile getirdi. 

TOKİ, Hatay da 468 bin konut inşa edecek! O bölge de sit alanı ilan edilecek!

Veysel Eroğlu, TOKİ’ye Antakya için hatırlatma yaptı ve "Antakya asırlar öncesinden yıkılmış, tekrar kurulmuş, birtakım mozaikler ortaya çıkmış Asi Nehri kenarında. Bunları da dikkate alacağız, orayı SİT alanı ilan edeceğiz" diyerek buralarda bir yapılaşma istemediklerini belirtti. 

Merkez Bankası resmen duyurdu! Dolar tam tamına bu kadar olacak! Elinde avucunda dolar olanlar hemen dövizciye koşacak

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşında zam şoku! Şimdi tek tek bu rakamlara bakın! 

Türkiye'nin deprem ile mücadelesi ve Deprem Sigortası'nın önemi! 


Geri Dön