07 / 10 / 2024
fuzul

TOKİ ihalelerine muafiyet!

TOKİ ihalelerine muafiyet!

12 Şubat 2011 tarihinde yayınlanan Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurul Tutanağı'nda TOKİ ihalelerine getirilen muafiyetle ilgili görüşler tartışıldı




Genel Kurul'da söz alan DSP  İzmir  Milletvekili Harun Öztürk şu ifadeleri kullandı:

"Dün tasarıya eklenen 183'üncü maddeyle TOKİ'nin toplu konut projeleri dışında yaptığı kamu yatırımlarına da Kamu İhale Kanunu'nun bazı hükümlerinden muafiyet getirilmiştir. Bu muafiyet arasında kamu yatırımı için ihaleye çıkmadan önce ödeneğinin bulunması koşulunun aranmaması da vardır. Bu değişiklikten önce de  TOKİ  okul gibi kamu yatırımları yaptığına göre bugüne kadar yapılan bu yatırımlar Kamu İhale Kanunu'na aykırı bir şekilde mi yapılmıştır öğrenmek istiyorum."

Kamuda kaç tane boş kadro olduğuna dair gelen bir soruyu Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, "şu anda net bir rakam söylemem mümkün değil. Müsaade ederseniz, yazılı bir şekilde ona cevap verelim. Fakat özürlülerimizin geçmişten çok daha fazla iş hayatı içinde olduğunu da bu vesileyle vurgulamak isterim. TOKİ'yle ilgili sağlanan düzenleme kolaylaştırmaya dönük bir düzenleme. Burada, tabii ki TOKİ, kamu kurumlarının doğrudan iş yaptığı gibi kamu kurumlarına da yardımcı oluyor, çeşitli yatırımların daha hızlı gerçekleştirilmesi yönünde destek oluyor. Onu kolaylaştırmaya dönük bir düzenleme. Geçici işçilerle ilgili burada herhangi bir düzenlememiz yok. 4/B, 4/C'yle ilgili şu anda böyle bir çalışmamız yok. Yalnız personele ilişkin olarak bu vesileyle şunu söylemek isterim: Keşke bütün gruplar anlaşsalar" şeklinde yanıtladı.


Nagihan Arat/Emlakkulisi.com

Geri Dön