30 / 04 / 2024

TOKİ İlk Evim başvuruları bugün sona eriyor! 

TOKİ İlk Evim başvuruları bugün sona eriyor! 

TOKİ tarafından hayata geçirilecek olan İlk Evim projesi kapsamında başvurular bugün sona eriyor. İşte 7,5 milyonun üzerinde kişinin başvurduğu proje ile ilgili tüm ayrıntılar...



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 81 ilde 250 bin yeni konut hayata geçirecek. TOKİ İlk Evim projesi için başvurular bugün sona eriyor. TOKİ İlk Evim projesinde e-Devlet başvuruları 28 Ekim 2022 Cuma günü sona ermişti. 

TOKİ İlk Evim için Ziraat Bankası ve Halkbank üzerinden başvuru yapılabiliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 13 Eylül’de açıkladığı “İlk Evim, İlk İş Yerim” projesine ilişkin detaylar da merak ediliyor. 

TOKİ İlk Evim başvuruları bugün sona eriyor! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, başvurularla ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakanlıktan konu ile ilgili yapılan açıklamada projenin 81 ilde 500 bin sosyal konut, 1 milyon konut amaçlı arsa, 50 bin iş yeri olarak sunulacağı belirtildi. 

2023 Mart'a kadar konut ve arsalar için tüm kuraların etaplar halinde çekilmesinin ve hak sahiplerinin belirlenmesinin planlandığına dikkat çekildi. 

TOKİ İlk Evim başvuruları bugün sona eriyor!  

Açıklamada Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan “İlk Evim, İlk İş Yerim” projesine şu ana kadar 8 milyon civarında vatandaşın başvuru yaptığı ifade edildi. Resmî müracaatları tamamlanan talep sayısının ise 5 milyona yaklaştığı belirtildi. 

Peki TOKİ İlk Evim başvuru şartları neler? TOKİ İlk Evim projesine kimler başvuru yapabilir? İşte merak edilen o soruların yanıtları...

 


Geri Dön