18 / 05 / 2024

TOKİ İscehisar'da başvuru şartları yeniden düzenlendi!

TOKİ İscehisar'da başvuru şartları yeniden düzenlendi!

İscehisar Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle geliştirilen İscehisar Toplu Konut Projesindeki başvuru şartları, ilçenin genel seçimlerindeki yüksek oy oranıyla Afyon ve Ege bölgesi birincisi olması dolayısıyla yeniden düzenlenerek esnekleştirildi.



İscehisar Belediyesi ve  TOKİ  işbirliğiyle geliştirilen İscehisar Toplu Konut Projesindeki başvuru şartları, ilçenin genel seçimlerindeki yüksek oy oranıyla Afyon ve Ege bölgesi birincisi olması dolayısıyla yeniden düzenlenerek esnekleştirildi.

 

İscehisar belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre,  “Alt gelir grubunda başvuru yapacak kişilerin başvuru yapma yaşı 18'e düşürüldü. Başvuru sahiplerinin üzerinde kayıtlı gayrimenkul bulunmaması, başvuru sahiplerinde aranan gelir şartı ve ilçede 1 yıl ikametgâhının bulunması şartları kaldırıldı. Hatırlanacağı üzere kısa süre önce ilçemizi ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu, TOKİ başkanını arayarak şartların daha da esnekleştirilmesinin sözünü almıştı” denildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Mustafa Çibik, "Ekonomik gücü zayıf olan vatandaşlarımız açısından çok önemli bir çalışma olan TOKİ konutları yapımı ile ilgili Toplu Konut İdaresi ile görüşmelerimiz olumlu sonuçlandı ve somut adımlar atıldı. Bu projenin her aşamasında desteklerini esirgemeyen özellikle Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu olmak üzere Afyonkarahisar Milletvekillerimiz Ali Özkaya, Hatice Dudu Özkal, 25. Dönem milletvekillerimiz Halil Ürün ve Remziye Sıvacı'ya teşekkür ediyorum” dedi.


Ana Haber Gazetesi



Haber Afyon Kocatepe Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


TOKİ tarafından Afyonkarahisar İscehisar ilçesinde yapılması kararlaştıran 2+1 ve 3+1 dairelerden oluşacak konutlar için başvuru şartlarındaki kolaylıkların ardından İscehisar Belediye Başkanı Mustafa Çibik'in girişimleri sonucu müracaat süresi 31 Aralık 2015 tarihine kadar uzatıldı. Tüm konutlara 18 yaşını doldurmuş herkes, hiçbir şart olmadan başvuru yapabilecek Daha önce 30 Kasım olan başvurusu süresinin yanında İscehisar'a özel başvuru şartları sunan TOKİ, İscehisar'da ev sahibi olmak isteyenler için başvuru müracaat tarihini de 31 Aralık 2015 gününe kadar uzattı. j İscehisar Belediye Başkanı Mustafa Çibik, İscehisar'ın güzel ve modern bir kent olma yolundaki yatırımlarından birisinin de TOKİ konutları olduğunu vurgulayarak, "Daha fazla vatandaşımızın bu yatırımdan yararlanması için müracaat tarihimizi 31 Aralık'a kadar uzattık. Dar gelirli vatandaşlarımız kira öder gibi ev sahibi olabilecekler. 31 Aralık'a kadar Belediyemizin Fen İşleri Müdürlüğüne gelerek başvurularını yapabilecekler" dedi. 


Afyon Kocatepe Gazetesi






Bu haber Afyon Gazetesi'nde şöyle yer aldı:




Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesinde TOKİ'ye müracaat süresinin 31 Aralık 2015 tarihine kadar uzatıldığı bildirildi.


Belediye Başkanı Mustafa Çibik, yaptığı açıklamada, İscehisar'ın güzel ve modern bir kent olma yolundaki yatırımlarından birisinin de TOKİ konutları olduğunu söyledi.


Daha fazla vatandaşın bu yatırımdan yararlanması için müracaat tarihini 31 Aralık'a kadar uzattıklarını dile getiren Çibik, "Dar gelirli vatandaşlarımız kira öder gibi ev sahibi olabilecekler. 31 Aralık'a kadar Belediyemizin Fen İşleri Müdürlüğüne gelerek başvurularını yapabileceklerdir" dedi


Şu ana kadar 220 başvurunun olduğunu belirten Çibik, başvuruların 400-600 arasında olmasını beklediklerini, herkesi ev sahibi yapma konusunda çalışmalarının devam edeceğini kaydetti.



Geri Dön