28 / 04 / 2024

TOKİ İstanbul ve Ankara'da iki ihaleyi iptal etti

TOKİ İstanbul ve Ankara'da iki ihaleyi iptal etti

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ),  İstanbul ve Ankara'da hasılat paylaşımı yöntemiyle 30 Aralık'ta gerçekleştireceği iki ihaleyi iptal etti



İhalenin 18 Ocak'ta tekrarlanması bekleniyor. İstanbul Kayabaşı'ndaki proje 85 bin metrekarelik inşaat alanını kapsıyor. Buradaki konutlarda TOKİ'nin son dönemlerde gündemine aldığı Osmanlı-Selçuklu mimarisinden esinlenecekti. TOKİ, bu projeyle ilk kez toplu konutta böylesine ince mimariyi ortaya koyacaktı.
Ankara'daki proje ise toplam 50 bin metrekarelik alanda inşa edilecek hastane ve ticari ünitelerle dikkat çekiyor.
Her iki projenin de 2 yıl içinde tamamlanması planlanıyor.
Ankara'daki projenin iptal nedeni olarak da müteahhitlerin süre istemelerini gösteren TOKİ?Başkanı Erdoğan Bayraktar, şöyle konuştu: "Arsa, Armada'ya çok yakın. AŞTİ'ye de 900 metre uzaklıkta. Projeyi hasılat paylaşımı modeliyle hayata geçireceğiz. Müteahhitler böyle bir proje için sürenin çok kısa olduğunu söylediler. Derslerine çalışmak için süre istediler. Sonuçta  TOKİ  müteahhitleri,  bir eğitim kurumu görevini yürütüyor. Bu öğrencilerin ders çalışmak için öğretmenlerinden sınav erteletmelerini istemesine benziyor. Ben de TOKİ'nin Başkanı olarak öğrencilerin iyi çalışıp yüksek not almasını istediğim için ihaleyi iptal ettim. Ocakta yeniden gerçekleştireceğiz. Dersine iyi çalışan şirket ihaleyi alacak" diye konuştu.
Bayraktar,  İstanbul Kayabaşı'ndaki iptale ilişkin olarak da "Kayabaşı'nda yapacağımız projede toplam 65 bin konutun 25 binini hasılat paylaşımı ile gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Fenertepe'deki 62 bin 507 metrekarelik arsa üzerine yaklaşık 85 bin metrekare alanlı projenin ilk hasılat paylaşımı çivisi burada çakılacaktı.  Bu açıdan bizim için önem taşıyor. Emlak Konut GYO'da hasılat paylaşımı ihalesi yaptığı için iki ihale birbiriyle çakıştı. İstediğimiz ilgiyi görmedi" dedi.
Tebernüş Kireçci/Milliyet


Geri Dön