29 / 04 / 2024

TOKİ Kayaşehir projesi 6. Bölge'de konut teslimleri başladı!

TOKİ Kayaşehir projesi 6. Bölge'de konut teslimleri başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca İstanbul Kayaşehir projesi 6. Bölgede inşa ettirilen konutların teslimleri bugün “Konut Teslim Programı ” çerçevesinde , Kayaşehir 10. Bölge şantiyesinde müşavir firma Emlak Pazarlama İnşaat Proje Yönetim ve Tic.A.şž.tar



Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca İstanbul Kayaşehir projesi 6. Bölgede inşa ettirilen ve T.Halk Bankası A.şž. aracılığı ile satılan konutların teslim işlemleri 04-24 Mayıs 2011 tarihleri arasında, “Konut Teslim Programı ” çerçevesinde , Kayaşehir 10. Bölge şantiyesinde müşavir firma Emlak Pazarlama İnşaat Proje Yönetim ve Tic.A.şž.tarafından yapılacak.

Bu kapsamda alıcılar ilk etapta,   T.Halk Bankası A.şž. İkitelli şubesine KDV, sigorta, dogalgaz ve elektrik abone bedellerini, programa göre belirlenen günde   yatıracak olup, ertesi gün konutlarını şantiyede müşavir firma Emlak Pazarlama İnşaat Proje Yönetim ve Tic.A.şž 'den teslim alacaklar.

3065 sayılı KDV kanunu gereğince teslim işlemi nedeniyle Katma Değer Vergisi   doğduğundan, daha önce T.Halk Bankası A.şž İkitelli şžubesine verilmiş olan talimatlar çerçevesinde KDV   tahsil edilecek ve ödeme dekontu/faturanın bir örneği   alıcıya verilecek. Bankaca yapılacak KDV tahsilatlarının belli bir düzen içerisinde gerçekleştirilmesini sağlamak üzere konut alıcıları teslim tarihinden 1 gün önce   ilgili Banka şubesine başvuracaklar. Ayrıca, teslimden sonraki her bir altı aylık dönemin başında da, borç bakiyesine uygulanan artışlardan, ilk taksit ödemesiyle birlikte peşin olarak, artış tutarı üzerinden KDV tahsil edilecek.   KDV bedelinin yatırıldığına dair belge veya dekont görülmeden kesinlikle teslim işlemi gerçekleştirilmeyecek.

Ayrıca, İstanbul Kayaşehir projesi kapsamında ;

İGDAşž için belirlenen doğalgaz abonelik ücreti 341,02 TL (KDV dahil)
Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.şž. elektrik abonelik ücreti 154,00TL(KDV dahil) alıcılardan banka tarafından tahsil edilecektir. İGDAşž ve Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.şž. abonelik   bedellerinin yatırıldığına dair belgeler veya dekontlar görülmeden kesinlikle   teslim işlemi gerçekleştirilmeyecek.

Konut alıcıları kendilerine bildirilen günde kendi imkanları ile şžantiyeye ulaşacaklar. Konut teslim işlemlerine saat 09:00 'da başlanması sağlanacak.

Program çerçevesinde başka bir günde konut teslimi için başvuruda bulunan konut   alıcılarının işlemleri, geldikleri gün için belirlenmiş konut alıcılarının işlemleri   tamamlandıktan sonra yapılabilecek.

şžantiyede yapılacak konut teslimi sırasında; konut alıcılarının aşağıdaki belgeleri   yanlarında bulundurmaları gerekiyor

Kimlik belgesi (Nüfus cüzdanı),
Gayrimenkul Satış Sözleşmesinin hak sahibinde bulunan nüshası,
T.C. BAşžBAKANLIK Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Konut vekaleten teslim alınacak ise vekaletnamenin aslı ve fotokopisi,
KDV tutarının yatırıldığına dair belge veya fatura
İGDAşž abonelik bedelinin yatırldığına dair banka dekontu  
Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.şž.abonelik bedelinin yatırldığına dair banka dekontu  

Konut teslim programı için tıklayınızSite yönetimi duyurusu için tıklayınız

Geri Dön