28 / 04 / 2024

TOKİ Kayseri Melikgazi Mimarsinan 2020 kuraları çekildi!

TOKİ Kayseri Melikgazi Mimarsinan 2020 kuraları çekildi!

TOKİ'nin dar gelirli vatandaşlara yönelik yürüttüğü "100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi" kapsamında Kayseri Melikgazi Mimarsinan kuraları çekildi. Projeye 17 bin 844 başvuru yapıldı...



Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) dar gelirli vatandaşlara yönelik yürüttüğü proje kapsamında Kayseri'de inşa edilecek 700 konutun kurası çekildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonu, Hazine ve Maliye Bakanlığının desteğiyle yapılan "100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi" kapsamında, Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi'nde kura çekimi gerçekleştirildi.

17 bin 844 başvurunun olduğu projede hak sahipleri için 2+1 ve 3+1 boyutlarında 700 konut inşa edilecek.

Noter huzurunda yapılan çekilişe katılan kurada ismi çıkan aileler sevindi.

Engelli oğullarının şansına katıldıkları kurayı kazanan Baba Cengiz ve anne Ayşe Polat, gazetecilere, uzun yıllar ev sahibi olmak için çalıştıklarını ifade etti.

Duygularını anlatmakta zorluk çektiğini belirten Cengiz Polat, "Ortanca oğlum engelli, onun adına kura çekilişine katıldım. Şu an kendisi rahatsız olduğu için buraya gelemedi. Annesiyle beraber geldik, takip ettik. Çok mutluyuz. Emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür ederim. Benim hiç evim olmadı. Çok korkmuştum, çocuğum engelli olduğundan dolayı acaba dışarıda mı kalacak diye. Şükürler olsun" diye konuştu.

Anne Polat ise, "Bir şey diyemeyeceğim. Çok mutluyum. Çocuğumu kurtardık sonunda" dedi ve sevinçten gözyaşlarını tutamadı.

İlk kez katıldığı kura çekilişinde adı çıktığı için çok mutlu olduğunu belirten 4 yıllık evli Fatma Doğan, "İlk başvurumda ev çıktı. Evlendiğimden beri kendi evimin hayalini kuruyordum. Kurada ev çıkacağını sanmıyordum. Çok heyecanlıyım" diye konuştu.

Rıza Başkurt ise 10 yıldır kirada yaşadığını ve ev sahibi olacağı için çok sevindiğini ifade etti.

2+1 kura sonuçları için tıklayın

3+1 kura sonuçları için tıklayın

TOKİ'den 17 ilde kurasız konut fırsatı!

TOKİ 100 bin sosyal konut Mart ayı kura tarihleri!


Geri Dön