02 / 05 / 2024

TOKİ konut başvurusu 2024! Kimler TOKİ konut başvurusu yapabilir? 

TOKİ konut başvurusu 2024! Kimler TOKİ konut başvurusu yapabilir? 

Uygun fiyatlarla konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar için çeşitli projeler hayata geçiren TOKİ'nin konut başvuruları merakla araştırılıyor. Peki kimler TOKİ konut başvurusu yapabilir? 



TOKİ, uygun fiyatlarla konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar için çeşitli projeler hayata geçiriyor ve düşük peşinat ile düşük taksit tutarlarıyla kolay ev sahibi olmaya imkan sunuyor. Bu yıl da TOKİ, Türkiye genelinde konut projelerini satışa sunuyor. 

TOKİ tarafından hayata geçirilen konutlara başvuru yapacak vatandaşlar detayları merakla araştırıyor. 

Başvuru yapmak için genellikle  TOKİ  tarafından belirlenmiş olan şartların taşınması ve belirli başvuru sürecinin takip edilmesi gerekiyor. 

TOKİ konut başvurusu 2024! Kimler TOKİ konut başvurusu yapabilir? 

TOKİ KONUT BAŞVURUSU 2024 

TOKİ tarafından hayata geçirilen projelerde 1+1, 2+1, ve 3+1 gibi farklı konut tipleri yer alıyor. Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, e-Devlet aracılığıyla TOKİ konut başvurusu yapılabiliyor.

e-Devlet üzerinden TOKİ konut başvurusu yapılması için izlenmesi gereken bazı adımlar bulunuyor. Buna göre, başvuru için e-devlet sitesine giriş yapılarak, arama kısmından Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) sayfasına geçilmesi gerekli. Ardından konut başvurusu seçilerek açılan sayfada başvuru bilgilendirme formunu okunduktan sonra Devam et butonuna tıklanıyor. 

Sonrasında açılan sayfada varsa mevcut başvurular görüntüleniyor ve yeni başvuru için sağ üst kısımında yer alan Yeni Başvuru seçeneğine tıklandıktan sonra başvuru aşamasına geçiliyor. 

TOKİ konut başvurusu 2024! Kimler TOKİ konut başvurusu yapabilir? 

ADIM ADIM E-DEVLET TOKİ KONUT BAŞVURUSU 2024  

TOKİ konut başvurusunun ilk adımı olarak tercih edilen sosyal konut projelerinden, başvurulmak istenen proje seçiliyor ve sayfanın alt kısmında bulunan `Devam et` butonuna tıklanıyor. Ardından konut tipi seçiliyor. 

Daha sonra açılan `Bilgilendirme ve Onay` sayfasında bilgilendirme metnini dikkatlice okuduktan sonra alt kısımda yer alan `Yukarıdaki bilgilendirmeyi okudum...` şeklinde devam eden alan işaretleniyor. 

Ardından, başvuru formu ekranına geçilir ve başvurunun geçerli sayılabilmesi için eksiksiz ve hatasız şekilde doldurulması gerekir. Form doldurulduktan sonra devam et butonuyla ilerlenir ve onay sayfasına geçilir. 

Bu sayfa başvurunuza onay vereceğiniz sayfadır. Bilgiler kontrol edildikten sonra ise alt tarafta başvurunun başarıyla sonuçlanması için gerekli ödeme hakkında bilgi kutucuğu bulunur. 

TOKİ konut başvurusu 2024! Kimler TOKİ konut başvurusu yapabilir? 

TOKİ KONUT BAŞVURUSU ŞARTLARI 2024 

TOKİ konutları başvurusu için belirlenen yaş sınırı 25. 25 yaşının altında olan bireylerin özel durumlar dışında herhangi bir şekilde TOKİ sistemine kayıt olması ve konut satın almak amacıyla başvuru yapması mümkün olmuyor. 

Ayrıca, konut başvurusu yapacakların bulunduğu bölgeye en az bir yıl boyunca kayıtlı olması gerekiyor. Kaydının bir seneden uzun olduğu bilinen kişilerin ayrıca ailelerindeki herhangi bir ferdin üzerine konut olmaması gerekiyor. 

Kira yardımı devam edecek mi? Kiracılar şimdi bakın: Deprem kira yardımı ne zaman bitecek? 

Konut kredisi faiz oranları Nisan 2024! 2 milyon TL konut kredisi aylık taksit kaç TL? Bankaya gidecekler şimdi bakın! 

Benzin ve mazotta yeni zam kapıda: Akaryakıt fiyatları için tarih verildi! İşte son dakika il il rakamlar...


Geri Dön