22 / 05 / 2024

TOKİ konutlarında sıkıntı bitmiyor

TOKİ konutlarında sıkıntı bitmiyor

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Eskişehir'de dar gelirli aileler için yaptırılan konutlarda kaloriferler yanmıyor, sular akmıyor, asansörler çalışmıyor.



TOKİ'nin Ihlamurkent'te 65 yaş üstü kişiler ile yeşil kartlılar için yaptırdığı 60'şar metrekarelik konutlarda oturanlar zor günler geçiriyor. 4 blok halinde 8'er katlı yapılan 256 dairelik toplu konut alanında merkezi sistemle kurulan kaloriferler yanmıyor, bazı konutların suları akmıyor ve apatmanların asansörleri çalışmıyor. Vatandaşlar elektrik ısıtıcılarını kullanarak ve battaniyelere sarılarak ısınmaya çalışıyor.

Perişan bir halde olduklarını belirten 89 yaşındaki Fikriye Büyüktemel, soğuk nedeniyle evde battaniye ile oturmak zorunda kaldığını söyledi. Ev işlerini bile battaniyeye sarınarak yaptığını anlatan Büyüktemel, "Daha önce kirada oturuyordum.  TOKİ  aracılığı ile ölmeden bir ev almak istedim. Keşke kiradan hiç çıkmasaydım. Sobamı yakar, sıcacık otururdum. Kaloriferlerin yanacağını söylüyorlar. Ancak taşınalı 2 ay olmasına rağmen kaloriferler yanmadı" dedi.

EV SAHİBİ OLDUĞUMUZA SEVİNEMEDİK

Asansörlerin çalışmaması, suların akmaması ve kaloriferlerin yanmamasından şikayetçi olan site sakinlerinden Mehmet Erçetin de, elektrikli ısıtıcı kullandıklarını söyledi. Pazarcılık yapan evli 2 çocuk babası 47 yaşındaki Mehmet Erçetin, "Oğlum Sercan yaklaşık 15 gün önce suçiçeği çıkardı. Doktorlar oğlumun sıcak ortamda kalması gerektiğini söyledi. Ancak kaloriferlerimiz yanmıyor. Elektrikli ısıtıcı ile ısınmaya çalışıyoruz. Ev sahibi olduk diye sevinirken bu sorunlarla karşılaştık" diye konuştu.

Site yöneticilerinden Fatih Kartal ise, ısınma ve su sorununu çözmeye çalıştıklarını söyledi. Kartal, "Kısa sürede ısınma problemi giderilecek. Binalara su pompalayan hidrofor sistemindeki arıza nedeniyle su sıkıntısı yaşanıyor. bu sorun da giderilecek ve ayrıca asansörler de kısa sürede çalışacak" dedi.
Vatan

Geri Dön