01 / 05 / 2024

TOKİ Konya Sarayönü'ne 883 konut yapacak!

TOKİ Konya Sarayönü'ne 883 konut yapacak!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından Konya Sarayönü ilçesine 883 konut yapılacağı bildirildi. Konya Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, gazetecilere açıklama yaptı.



Konya Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sarayönü Belediyesi öncülüğünde yürütülen projede TOKİ'nin ilçeye 489 konut kontenjanı verdiğini, buna rağmen 879 vatandaşın, bankada açılan müracaat hesaplarına peşinat yatırarak kesin kayıt yaptırdığını hatırlattı.


Müracaat eden herkesin ev sahibi olabilmesi için başlattıkları çalışmanın  TOKİ  Başkanlığı tarafından kabul edildiğini söyleyen Solak, projenin inşa edileceği arsanın yanından yeni arsa alarak projenin büyütülmesi için müracaatta bulunduklarını belirtti.


Solak, "Vatandaşlarımızın tamamının hak sahibi olması ve kimsenin mağduriyet yaşamaması için ilave arsa alımı yaparak bunun tapu devrini gerçekleştirdik. Talebimiz neticesinde TOKİ Başkanlığı 883 konut yapılmasını uygun görerek onay verdi. Proje kapsamında 627 adet 2+1, 256 adet 3+1 daire yapılacak. Gerekli imar düzenlemelerinin yapılmasının ardından TOKİ Başkanlığı üçüncü etap konutlar için ihaleye çıkacak." diye konuştu.


Merhaba 


Haber TOKİ Haber Dergisi'nde şu şekilde yer aldı!


Konya Sarayönü’nde hayata geçirilecek 883 konutluk TOKİ projesinde, ahşabın ön planda olduğu Konya yerel mimarisinden yararlanıldı. Geleneksel mimarinin en belirgin özelliklerinden biri olan taş öğeler ise zemin kat tasarımda belirleyici oldu.


Yeni konut üretim anlayışında bölgelerin yerel mimari unsurlarını önplanaçıkartmayaözen gösteren TOKİ, Konya Sarayönü’nde inşa edeceği toplu konutlarda da yöresel çizgilerden yararlandı. Konya’nın Sarayönü ilçesinde hayata geçirilecek TOKİ projesinde farklı ihtiyaçları karşılayacak şekilde 2+1 ve 3+1 planda konutlar tasarlandı. 32 adet B1 tipi blokta toplam 627 adet 2+1 konut ile 13 adet C2 tipi blokta toplam 256 adet 3+1 konut olmak üzere toplamda 883 adet konut planlandı. Ayrıca konut bölgesini bir yaşam alanı kurgusu içinde tasarlayan TOKİ, günlük ihtiyaçların karşılanmasına dönük dükkanlar, ticaret merkezi, 300 kişilik cami ve 1 sosyal tesis inşa edecek. 


Tasarımda kat silmeleri ve payandalar kullanıldı 


Büyüklükleri yaklaşık 60 metrekare ile 125 metrekare arasında değişen konutlarda, Konya’nın yöresel yapı unsurları arasında yer alan ahşaba yer verildi. Tasarımda geleneksel mimaride kullanılan ahşap kayıtlar, kat silmeleri ve payandalar kullanıldı. Geleneksel mimarinin en belirgin özelliklerinden biri olan taş ile yapılan zemin katlar, tasarımın belirleyici unsurları arasında yer aldı. Konutlar ayrıca, yataymimari yapılanma esas alınarak az katlı planlandı. 


Güneş gören evler


Vaziyet planı tasarlanırken bloklarda olduğu gibi geleneksel mimariden ilham alındı. Bloklar yerleştirilirken birbirinin güneşini kesmeyecek şekilde yerleştirilmeye çalışıldı. Tasarlanan yeşil akslar eskinin mahalle kültürüne gönderme yaparken, bu aksların ulaştığı ticaret, cami gibi sosyal alanlarla da insanların bir araya gelmesi ve sosyalleşmesi amaçlandı.


TOKİ Haber 


Geri Dön