29 / 04 / 2024

TOKİ kura parası ne zaman iade edilecek? 

TOKİ kura parası ne zaman iade edilecek? 

Toplu Konut İdaresi TOKİ gerçekleştirdiği kampanya kapsamında 500 TL başvuru ücreti yatıranların iadesini ne zaman ve nasıl yapacak merak konusu...



TOKİ'nin sosyal konut projesine başvuruda bulunan adayların ücret iadeleri hakkında geri dönüşün ne zaman olacağı ile iligili araştırmalara başlandı. Cumhuriyet tarihinin en büyük ve kapsamlı sosyal konut projesi ile 81 ilde başvurular gerçekleşti. Yapılan kura çekimlerinde ismi çıkmayan vatandaşlar yatırdıkları 500 TL başvuru ücretini iade alabilecek.  TOKİ  peki bu kura parasını ne zaman geri iade edecek? İşte TC Kimlik NO ile sorgulama ekranı ile Halkbank ve ATM başvuru iadesi alma yolları...

TOKİ 500 TL PARA İADESİ NASIL ALINIR?

7 Kasım 2022 Pazartesi günü başlayan TOKİ sosyal konut kura çekilişinin 6 ay içerisinde tamamlanması bekleniyor. Bu süre zarfında kura çekimi yapılan şehirlerde isim listesinde ismi gözükmeyen vatandaşlar ücret iadesini geri alabilecekler. TOKİ 250 bin konut projesi kapsamında 2+1, 3+1 daireler için başvuruda bulunan vatandaşlar dikkat! Kura çekimi sonucunda isim listesinde ismi olmayanlar TOKİ başvuru ücreti iadelerini başvuru yapılan bankanın yetkili şubeleri ve ATM'lerinden geri alabilecek.

 TOKİ kura parası ne zaman iade edilecek? 

TOKİ BAŞVURU ÜCRETİ İADESİ NE ZAMAN YAPILACAK?

TOKİ kurasında, hak sahibi olamayanlar başvuru ücretlerini, kura çekiliş tarihinden itibaren olmak üzere 5 (beş) iş günü sonrasında geriye alabilecekler. TOKİ kura sonucunu öğrenmek isteyen vatandaşlar ise direkt olarak Kura Sonuç Sorgulama linki üzerinden ya da e-Devlet üzerinden giriş yaparak öğrenebilir.

ZİRAAT BANKASI, HALKBANK TOKİ PARA İADESİ NASIL GERİ ALINIR?

TOKİ tarafından gerçekleştirilen kuralarda hak sahibi olunmadığı taktirde başvuru için yatırılan beş yüz TL IBAN'a iade edilebiliyor. Kurada hak sahibi olamayanlar, TOKİ başvuru ücreti iadelerini başvuru yapılan bankanın yetkili şubeleri ve ATM'lerinden geri alabilecekler.

TOKİ İNDİRİM KAMPANYASI NE ZAMAN?

Yaptıkları borcun hepsini kapatamayacak vatandaşlar borç rakamının yüzde 25'inden az olmamak şartı ile yaptıkları peşin ödemelerde yüzde 25 indirim kampanyasından yararlanabilecekler. Bu kampanyadan faydalanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları 21 Eylül – 19 Ekim 2023 tarihleri arasında ilgili bankaya başvuruda bulunabilecek.

TOKİ'den İzmirlilere Ekim müjdesi! Bu ilçedeki yeni proje için geri sayım başladı!

TOKİ'den 619 bin 630 liraya 2+1 konut fırsatı! Ekim 2023 başvuruları 5 gün sonra başlıyor!


Geri Dön