09 / 05 / 2024

TOKİ kurada ismi çıkmayanlara başvuru bedeli iade ediliyor mu? TOKİ başvuru bedeli ne zaman iade edilir?

TOKİ kurada ismi çıkmayanlara başvuru bedeli iade ediliyor mu? TOKİ başvuru bedeli ne zaman iade edilir?

TOKİ başvuruları gündemde yer alan konulardan biridir. Vatandaşlar kurada isimleri çıkmazsa, başvuru bedellerini geri alıp almayacaklarını sorguluyor. İşte detaylar!



TOKİ BAŞVURU BEDEL AİDELERİ NE ZAMAN YAPILACAK 2022?

Başvuru dönemi içerisinde başvuru bedelini alarak başvurular iptal edilebiliyor. Asil hak sahibi olmayanların başvuru bedelleri, kuradan 5 iş günü sonra geri verilecek. Başvurusu iptal edilenler de kurayı beklemeden başvuru bedelini geri alabilir.

Peki TOKİ Halk Bankası, Ziraat 500 TL ödeme nasıl yapılır, TOKİ 500 TL nereye yatacak?

TOKİ 500 TL NEREYE YATACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TOKİ sosyal konut projesi açıklamalarında 2+1 ve 3+1 konutların aylık ödemeleriyle ilgili bilgi verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, "Vatandaşlarımız toplam 608 bin lira fiyata sahip, 2 artı 1 konutlarımıza aylık 2 bin 280 liradan başlayan taksitlerle, 240 ay vade ile sahip olabilecekler. Toplam 850 bin liralık 3 artı 1 konutların ödemesi 3 bin 187 liradan başlayan taksitler ile 240 ay vadeyle yapılabilecektir" şeklinde konuştu.

Başvuru yapmak isteyenler, Ziraat Bankası üzerinden başvurularını gerçekleştirebilir. Başvuru için vatandaşlardan istenen belirli bazı şartlar vardır. Onlar da şu şekildedir: T.C. vatandaşı olması, Proje il sınırları içerisinde en az 1 yıl ikamet etmesi veya proje il nüfusuna kayıtlı olması, Başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve yasal sorumlulukları altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları içinde tapuda kayıtlı konutlarının bulunmaması; TOKİ’den daha önce ev sahibi almış olmama, İstanbul için aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 18.000 TL, yurt genelinde 16.000 TL olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimleri Hariç), Bir hane halkı adına, tek başvuru yapılması, Başvuruları yapacak vatandaşlarımızın; 18 yaşını tamamlamaları gerekir. Genç kategorisine 14/09/1992 tarihinden sonra doğan kişiler başvuruda bulunabilirler.

Altın ve doları olanlara göz dağı! İslam Memiş kötü haberi verdi! İşte detaylar!

TOKİ başvurusu nasıl yapılır? Halk Bank, Ziraat Bankası internetten TOKİ ödemesi nasıl yapılır?

65 yaş aylığı, evde bakım, engelli maaşına zam üstüne zam! İşte zamlı maaşların son hali!


Geri Dön