29 / 04 / 2024

TOKİ Maliye'ye Osmanlı mimarisinde hizmet binası yapacak!

TOKİ Maliye'ye Osmanlı mimarisinde hizmet binası yapacak!

Geleneksel Türk mimarisi ve kültürünün korunmasıyla yöresel mimarinin geliştirilmesi için konutlarda yeni tasarımlar gerçekleştiren TOKİ, kamu kurumları için inşa edeceği binalarda da geleneksel Türk mimarisinden esinleniyor...



Tecrübesini kamu kurum ve kuruluşlarıyla paylaşarak, ihtiyaçları doğrultusunda nitelikli hizmet binaları inşa eden İdare, Maliye Bakanlığı için de yeni bina yapacak. İlk olarak Bakanlık kampüsü içinde boş alan üzerinde, Osmanlı mimarisi çizgilerini taşıyan yeni bir makam bloğu yapılacak. Ardından mevcut, eski makam bloğu yıkılarak yerine yeni hizmet binası inşa edilecek.


-İhalenin ilk oturumu gerçekleştirildi


TOKİ, Maliye Bakanlığı için yapılacak hizmet ve makam binalarının ilk oturum yeterlik ihalesini 12 Haziran'da gerçekleştirdi. İlk oturumda 26 firma dosya sundu. İdare'nin değerlendirmesi sonucunda yeterlik alarak kısa listeye girmeye hak kazanan firmalar, 1 Ağustos'ta yapılacak ihalenin ikinci oturumu olan teklif alma ihalesine davet edildi.


-Tek çatı altında toplanıyor


Maliye Bakanlığı yeni hizmet binasıyla modern bir yapıya kavuşacak. Farklı binalarda hizmetlerini yürüten Bakanlık bünyesindeki Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) yeni hizmet binasında bir araya getirilerek tek çatı altında toplanacak.


Hizmet binası 28 bin metrekare alan üzerine kurulacak. Yapıda, banka şubeleri, PTT, kantin, kafeterya ve spor merkezi de yer alacak. Spor merkezinde, çok amaçlı kapalı spor salonu, halı saha ve fitnes salonu bulunacak. Ayrıca hizmet binasında 366 araç kapasiteli otopark da planlandı.


Akıllı bina teknolojisinde inşa edilecek Maliye Bakanlığı binasında yağmur suları biriktirilip bahçe sulamasında kullanılabilecek.


Makam bloğunda Osmanlı mimarisinin önemli unsurlarından taç kapı ve kemer süslemelerine yer verilecek. Makam binasında 400 kişilik çok amaçlı toplantı salonu da tasarlandı.


-Kamu kurumlarının binası TOKİ'den


TOKİ, kamu kuruluşlarının nitelikli binalarda, modern şartlarda faaliyetlerini yürütebilmeleri amacıyla hizmet binaları inşa ediyor. İdare bu kapsamda, 89 kamu hizmet binası, 929 okul, 954 spor salonu, 138 yurt ve pansiyon, 94 sağlık ocağı, 208 hastane, 489 ticaret merkezi, 41 kütüphane, 33 sevgi evi, 20 engelsiz yaşam merkezi ve 13 stadyum projesi gerçekleştirdi.


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı hizmet binası, Osmanlı Arşivi Yeni Hizmet Binası, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı hizmet binası, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu Proton Hızlandırıcısı Tesisi ve Destek Tesisleri, İstanbul Hadımköy PTT Başmüdürlüğü Posta İşleme Merkezi, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Akyurt Eğitim ve Sosyal Tesisleri, TOKİ'nin kamu kurum ve kuruluşları için inşa ettiği binalar arasında yer alıyor. 


İdare, ayrıca, Maliye Bakanlığı için vergi dairesi binalarıyla Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet binaları da inşa etti.


AA


Geri Dön