05 / 05 / 2024

TOKİ Maşuk konutlarında sona yaklaşılıyor!

TOKİ Maşuk konutlarında sona yaklaşılıyor!

Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun yaptığı açıklamada ”Geçtiğimiz günlerde TOKİ kura çekimini gerçekleştirecekti. Ocak ayına ertelendi. Bu ay içerisinde yetkililer bizi bilgilendirecek" dedi





Maşuk bölgesinde yapımı süren 3 bin 17 konuta yönelik ön peşinatın ilerleyen günlerde alınacağı bildirildi.


Maşuk’taki konut çalışmalarına yönelik ön ödeme çalışmalarının sürdürüldüğü bildirildi. Yaşanan son süreçlere yönelik açıklama yapan Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun,”Geçtiğimiz günlerde  TOKİ  kura çekimini gerçekleştirecekti. Ocak ayına ertelendi. Bu ay içerisinde yetkililer bizi bilgilendirecek. Bir ay içerisinde ön ödemeyi TOKİ’nin hesabına yatırılacaktır. Diğer ayrıntılarda ilerleyen zaman diliminde netleşecek.”dedi.


‘1-2 HAFTAYA KURA ÇEKİLECEK’


Kamu Şirket Personelleri Derneği (KAŞİP) Genel Başkanı Hakan Aydın,”TOKİ kuraları bu ay içinde olacaktı. Çalışma bakanımız Çelik ile dün yaptığımız görüşmede önümüzde ki hafta veya bir sonraki olabilir. Bu ay içinde kesin yapacaklarını söyledi. Ayrıca, karayolları ile alakalı çalışmanın devam ettiğini kıdem tazminatı ile ilgili çalışmanın sürdüğünü bunun dışında gündemde bir şey olmadığını ifade etti. Yerel yönetimler ile alakalı sorunları ise ilerleyen günlerde tekrar geldiğinde ele alalım dedi. Bununla ilgili ne yapılması gerekiyor ise yaparız.”diye konuştu.


‘KONUT SORUNUNA ŞUSKİ’NİN ARAZİSİ DERMAN OLACAK’


Öte yandan geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, kentin konut sorununa çözüm çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Güvenç, konut konusunun da üzerinde hassasiyetle durduklarını ve konut sorunun çözümü için çalışmalara başladıkların ifade etti. Güvenç, “İlk olarak ŞUSKİ Genel Müdürlüğünün bulunduğu alanı satışa çıkartıyoruz. 

Oradan elde edilen gelir ile konut yapımına başlayacağız. İlk etapta Organize Sanayi bölgesinde çalışan dar gelirli vatandaşlarımız için konut yapma çalışmalarını başlatacağız” şeklinde konuştu.




Yeni Urfa Gazetesi


Geri Dön