28 / 04 / 2024

TOKİ Mersin Çay Mahallesi'nde toplu konut inşa ediyor!

TOKİ Mersin Çay Mahallesi'nde toplu konut inşa ediyor!

Mersin'in Akdeniz ilçesine bağlı, Çay Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor. Bu çalışmalar kapsamında TOKİ mahallede toplu konut inşa edecek. 



Akdeniz Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’nden gelen, Çay Mahallesi’nde  TOKİ  Başkanlığı ile 2989 Sayılı Toplu Konut Kanunu; 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nu ile 6306 Sayılı kanun dahilinde kentsel dönüşüm çalışmalarında hazırlanacak protokolleri imzalamaya yönelik Başkan Gültak’a yetki verilmesini içeren önerge okunup, gündeme alınması kabul edildi. Milliyet'te yer alan habere göre; kabul sonrasında Karaduvar Mahallesi’nde kurulması planlanan polipropilen tesisi ile ilgili önergenin de gündeme alınması kabul edildi.

TOKİ Mersin Çay Mahallesi nde toplu konut inşa ediyor!


Çay Mahallesi’nde, TOKİ tarafından yapılan toplu konutların, yüklenici firma tarafından Haziran ayında teslim edileceğinin planlandığını belirten Başkan Gültak, “Gerekli yasal çalışmaların yapılıp, vatandaşlarımızla görüşülmesi için hazırlık yapılması gerekiyor. Bununla ilgili yetki almamız gerekiyor. Komisyonlarda tartışırsınız. Yasal bir prosedür. Şubat sonu veya Mart 15 gibi Çay Mahalleli vatandaşlarımızla görüşüp ortak zeminde buluşmaya çalışacağız. Hep söylediğim üzere, bu konutlar mahallesi sakinleri için yapıldı. Barış ve Bahçe mahallerimizde de yüzde 60’ın üzerinde anlaşma sağlanıp imzalar atıldı. Bakanlık ile görüşmelerden sonra buralarda da çalışmalar hızla başlayacak. 1.5 yıl önce kimse imzalamamıştı. Fakat şartları daha verimli hale getirince vatandaşımız büyük rağbet gösterdi. Orada 450 konutun yapılacağı, camisi ve kültür merkezinin, semt pazarının olacağı güzel bir proje ortaya çıkacak ve kent merkezimiz daha konforlu bir hale gelecek” ifadelerine yer verdi. 

Mersin Akdeniz'de 416 konutun inşaatı başladı!


Geri Dön