03 / 05 / 2024

TOKİ Niğde Efendibey Mahallesi'nde 944 konut yapacak!

TOKİ Niğde Efendibey Mahallesi'nde 944 konut yapacak!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Niğde Efendibey Mahallesi 3. Etap 1. ve 2. Bölge Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Toplu Konut İnşaatları projesi kapsamında 944 konut inşa edecek..



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Efendibey Mahallesi 3. Etap 1. ve 2. Bölge Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Toplu Konut İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi Projesi yapılıyor.

 

95 milyon 510 bin TL yatırım bedeline sahip projede 28 adet blok, 944 adet konut (+8 Kapıcı Dairesi), 80 adet dükkan, 1 adet 24 derslikli ilköğretim okulu ile 3 Etap 2. Bölge için, 19 adet blok, 720 adet konut (+6 kapıcı dairesi), 37 adet dükkan, 1 adet 24 derslikli ilköğretim okulu ve 1 adet Cami ile Kentsel Dönüşüm ve Gelişim çalışması ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi inşaatı yapılması planlanıyor.

 

Proje Alanının büyük bir kısmı yerleşik alan içerisinde bulunmaktadır. Bu sebeple çalışma sahasına en yakın yerleşim yeri 10 metre mesafede bulunuyor. Proje Alanı Niğde Merkeze yaklaşık olarak 1,50 kilometre mesafede yer alıyor.

 

Yatırımın tamamlanma süresi ortalama 16 ay olarak planlanmış olup, bu süre içerisinde kazı ve hafriyat işlemleri ile üstyapı inşaatı çalışmaları eşzamanlı olarak devam ediyor. 

 

Yatırımın tamamlanma süresi mevsim hareketlerine, mali kaynakların özelliğine ve ülke ekonomisine bağlı olarak değişiklik gösterebilecek olup, konut inşaatlarının bitirilmesinden sonra oturuma açılması planlanıyor.

 


Geri Dön