11 / 05 / 2024

TOKİ orta gelir grubu nedir? TOKİ orta gelir grubu başvuru şartları nelerdir?

TOKİ orta gelir grubu nedir? TOKİ orta gelir grubu başvuru şartları nelerdir?

TOKİ sosyal konut projelerinin bilindiği gibi temelleri atıldı. Sırada orta gelir grubuna yönelik çalışmalar var. Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un açıklamalarından sonra TOKİ orta gelir grubu araştırılamaya başlandı.



Dar gelirliler için TOKİ Sosyal Konut Projesi sonrası, Orta Gelir Grubu için çalışmalara başlanıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum 81 ilin içinde olduğu orta gelir grubu için bankalar ile birlikte yürütecek kampanyasını açıkladı. Bakan Murat Kurum orta gelir grubu konut kampanyasına dair ilk defa rakam paylaştı. Bakan Kurum, 81 ilde 100 bin konut yapılmasının planlandığını kaydetti. Peki, TOKİ orta gelir grubu nedir?

TOKİ ORTA GELİR GRUBU NEDİR?

Orta gelir grubu üzerindeki vatandaşları içine alan bir konut kampanyasıdır. Finansman boyutu için çalışmaların henüz netleşmediğini ama bankalarla görüşmelerin sürdüğünü söyleyen Kurum, "Hazine ve Maliye Bakanlığı ile görüşüyoruz. Beraber çalışıyoruz. Bu kampanya mevcut yeni konut üretimi konusunda destekleyici olacak" şeklinde konuştu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye'de üretimi devam eden konut şirketlerinin bu kampanyaya dahil olabileceğini belirtti. Bakan Kurum, "İnşası devam eden tüm firmalar sürecin içerisine katılacak. Yılda 600 bin konut üretiliyor. Bunun yüzde 15 ile 20’si bu skalaya giriyor. Tüm şehirlerde 100 bin konutu kapsayan bir kampanyayı başlatma niyetindeyiz. Bu vesile ile yeni projelerin başlangıçlarını da hareketlendireceğiz, Düşük peşinat uzun vade olacak. Bankalarla beraber çalışmalıyız. Projenin finansmanına destek vermeleri için. Hazine ve maliye bakanlığı ile de birlikte çalışıyoruz." İfadelerini kullandı.

TOKİ BAŞVURULARI UZATILDI MI?

TOKİ sosyal konut detaylarını, hala vatandaşlar araştırmaktadır. Sosyal konuta dair detayları bilindiği gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 13 Eylül tarihinde yapacağı açıklama ile netliğe kavuşturmuştu. Ülkenin gündeminde olan bu TOKİ sosyal konut başvuruları ve Ekim ayının sonuna kadar sürecektir.

TOKİ 3+1 PELŞİNAT NE KADAR 2022?

TOKİ sosyal konutlarından 3+1 evlerin peşinatının ne kadar olduğu araştırılmaktadır. Sosyal konut 3+1 konutlar, 850 bin lira olan 3+1 evler için yüzde 10'a tekabül eden 85 bin 120 lira peşinat alınıyor.

Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı şartları açıklandı mı? İşte Sağlık Bakanlığı personel alımı kadro dağılımı!

TOKİ evleri ne zaman teslim edilecek?

KYK kredi borcu silindi mi, ne zaman silinecek? Kimlerin KYK kredi faizi silinecek?


Geri Dön