28 / 04 / 2024

TOKİ projeleri İstanbul'a yeni değerler katacak!

TOKİ projeleri İstanbul'a yeni değerler katacak!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, İstanbul'da inşası süren projeleri yerinde inceleyerek, üretimlerin şehre yeni değerler katacağını belirtti...



İstanbul'da inşası süren projeleri yerinde inceleyen  TOKİ  Başkanı Mehmet Ergün Turan, üretimlerin şehre yeni değerler katacağını söyledi.

TOKİ Haber'de yer alan habere göre, TOKİ tarafından İstanbul'da yürütülen yapı projelerini değerlendiren TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Sarıyer Devlet Hastanesi, TOKİPARK Kayaşehir, Beyoğlu Örnektepe-Sütlüce Kentsel Dönüşüm çalışması ile Atatürk Kültür Merkezi (AKM) proje alanlarında incelemelerde bulundu.

BÖLGENİN EN BÜYÜK DEVLET HASTANESİ

İstanbul il Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ile son aşamaya gelen 350 yataklı Sarıyer Devlet Hastanesi projesini inceleyen TOKİ Başkanı Turan, toplam 151 bin metrekare alanda yapımı süren hastanenin iç ve dış alanlarda nitelikli bir fiziki altyapıya sahip olduğunu vurguladı. Turan, tesisin Sarıyer ve çevresine hizmet vereceğini belirterek bölgenin en büyük devlet hastanesi olacağını söyledi.

TOKİPARK KAYAŞEHİR İLK ETAP ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

TOKİ'nin İstanbul'da ilk aşamada hayata geçireceği dört TOKİPARK projesinin ilki olan Kayaşehir'de çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Parkın birinci etabındaki çalışmaları inceleyen Turan, İstanbul'un en büyük parklarından birine dönüşecek alanda, yeşille iç içe, dinamik bir sosyal yaşam imkânı olacağını belirtti. Turan, 1,5 milyon metrekarelik bir alanda hayata geçirilmekte olan projenin, su ve yeşil alanları, yüksek çeşitliliğe sahip peyzajı, yürüyüş yolları, geniş spor ve etkinlik alanlarıyla İstanbul'a yeni bir soluk getireceğini kaydetti.

BEYOĞLU'NDA YERİNDE DÖNÜŞÜM

TOKİ Başkanı Turan, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile inşası devam eden Beyoğlu Örnektepe-Sütlüce Kentsel Dönüşüm Projesi'nin şantiye alanını gezdi. Daha önce tapusuz ve çoğunluğu ruhsatsız yapıların bulunduğu projeyle 1,6 hektar alanda yerinde dönüşüm ile vatandaşlar için yeni bir yaşam merkezi oluşturulduğunu söyleyen Turan, proje kapsamında 397 konut ile 20 dükkân bulunduğunu hatırlattı.

Turan, uygulamanın İstanbul ve Haliç'in silüetine uygun olarak tasarlandığını belirterek, proje kapsamında bölgenin özgün mimarisiyle bütünlük sağlayacak cumba, saçak, payanda gibi mimari öğelere yer verildiğini ve bütününde nitelikli bir mimari oluşturulacağını vurguladı.

ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ İHALEYE ÇIKIYOR

Yıkım çalışmaları tamamlanmak üzere olan Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi (AKM) alanını inceleyen Turan, 2019'da açılması planlanan yeni AKM'nin hazırlıklarında son aşamaya gelindiğini ve 2 ay içinde ihaleye çıkılacağını açıkladı.

Turan, yeni tasarımıyla yüksek niteliklere sahip bir kültür merkezi olarak inşa edilecek AKM'de, 2 bin 500 kişilik opera salonu ile konser ve tiyatro salonları, sinemalar, kütüphaneler, tasarım dükkânları, kafe ve restoranlar bulunacağını söyledi. Geçmişte pek çok etkinliğe ev sahipliği yapan AKM'nin 1969'da hizmete girdiğinde dünyanın en büyük 4'üncü sanat merkezi olduğunu söyleyen Turan, "AKM, 2008 yılından bu yana kullanılmıyor. Yeni AKM binası tamamlandığında tasarımı ve mimarisiyle gelecek kuşaklarımıza miras kalacak" dedi.

 


Geri Dön