22 / 05 / 2024

TOKİ projesine başvuracaklar dikkat! Yeni detay belli oldu

TOKİ projesine başvuracaklar dikkat! Yeni detay belli oldu

Dar gelirli vatandaşın ev sahibi olmasını için pek çok proje geliştiren TOKİ tarafından Cumhuriyet tarihinin en büyük konut hamlesi hayata geçirilecek. Başvurular devam ederken, arsa ve işyeri almak isteyenler için yol haritası belli oldu.



Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesine ilgi giderek büyümekte. İlk etapta hayata geçecek 250 bin konut için 7.5 milyon başvuru yapılırken, 10 Ekim’de süreci başlatılan arsa ve işyeri için de yoğun talep mevcut. Dün itibarıyla konut arsası için 464 bin, işyeri için de 41 bin başvuru geldi. Arsa ve işyeri için başvurular 7 Kasım’da sona erecek, sonrasında kura çekimi ile hak sahipleri belirlenmesi planlanıyor. İşte arsa ve işyeri sahibi olmak için 10 adımda yol haritası:

BAŞVURU SÜRECİ 
1- Arsa için e-Devlet ve Ziraat Bankası, işyeri için e-Devlet, Halk Bankası ve Ziraat Bankası şubeleri üzerinden başvuru yapılabilecek.

2- Her ikisinde TC vatandaşı olmak, 18 yaşını doldurmak şart. Kişiler yaşadığı ya da nüfusa kayıtlı olduğu il için başvuru yapabiliyor. Arsa almak için kişinin kendisinin, eşinin ya da ergin olmayan çocuğunun üzerine kayıtlı ev ve arsa olmamalı. Hane geliri İstanbul’da 18 bin TL, diğer illerde 16 bin TL’yi geçmemeli. Arsa başvurusunda ayrıca müstakil ve müşterek olmak üzere iki seçenek sunuluyor. İşyeri için, kişinin kendisinin eşinin ve 18 yaşından küçük çocuklarının mülkiyetinde işyeri olmamalı. Ticaretle ilgilendiğini gösteren ustalık belgesi, işyeri açma belgesi, vergi levhası gibi belgeler de isteniyor.


 


Geri Dön